Cazul Caracal – DIICOT explica modul cum a ucis-o Gheorghe Dinca pe Alexandra Macesanu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

DIICOT l-a trimis in judecata miercuri pe Gheorghe Dinca pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol si profanare de cadavre, el fiind acuzat ca le-a ucis pe cele doua fete – Luiza Melencu si Alexandra Macesanu – in locuinta sa din Caracal, informeaza AGERPRES.

Intr-un comunicat remis miercuri, DIICOT explica modul in care Dinca a ucis-o pe Alexandra Macesanu, fata de 15 ani disparuta in luna iulie 2019.

“La data de 24.07.2019, in jurul orelor 10,00-10,15, in timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judetul Olt, inculpatul Gheorghe Dinca a observat-o pe victima Alexandra Macesanu, in varsta de 15 ani, si prin inducere in eroare, iar ulterior prin rapire si constrangere, manifestata prin violenta fizica si verbala, a recrutat-o, folosind un pretext fals, in sensul ca s-a oferit sa o transporte cu masina proprie, “la ocazie”, spre Liceul ‘Mihai Viteazul’ din municipiul Caracal. Inculpatul a determinat victima sa se urce in autoturismul sau, pe locul din dreapta spate, si in continuare, pentru a-i intari convingerea cu privire la realitatea celor sustinute, s-a deplasat cu aceasta pana in zona liceului din Caracal, unde a oprit, si, utilizand violenta fizica si verbala, a imobilizat-o, legand-o cu cureaua de la pantalonii sai de centura de siguranta a banchetei din spate”, spun procurorii.

Anchetatorii arata ca Dinca a transportat victima cu autoturismul la locuinta sa din Caracal (prin rapire, contrar vointei victimei, care s-a opus si a strigat dupa ajutor), aceasta fiind in imposibilitate sa coboare intrucat era legata de bancheta din spate, iar portierele si geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificarilor aduse de barbat. Pe drum, acesta a aruncat telefonul victimei in zona strada Strandului din Caracal.

“In zilele de 24 si 25 iulie 2019, inculpatul a adapostit victima, prin constrangere, manifestata prin violenta fizica si verbala, in locuinta sa, tinand-o imobilizata de pat cu un lant, legata la ochi cu banda adeziva, iar la maini si la picioare cu sfoara/banda adeziva in scopul exploatarii sexuale in interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizeaza continutul constitutiv al infractiunii de ‘trafic de minori’. In aceleasi zile, in baza unei unice rezolutii infractionale, prin constrangere, manifestata prin violenta fizica si verbala, inculpatul Gheorghe Dinca a intretinut, in mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima, in varsta de 15 ani, cunoscand faptul ca tanara este minora”, arata DIICOT.

Procurorii declara ca Dinca a ucis-o pe Alexandra Macesanu dupa ce a surprins-o cu un telefon vechi in mana, fata apeland de mai multe ori numarul de urgenta 112.

“In urma cercetarilor efectuate in cauza, s-a stabilit faptul ca, la 25.07.2019, in jurul orelor 12,00, dupa ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea ca aceasta a parasit voluntar teritoriul Romaniei, inculpatul a revenit la locuinta sa, unde se afla sechestrata victima. Observand ca aceasta a reusit sa-si desfaca lantul cu care era legata de pat, sa isi scoata banda adeziva de la ochi (fara a putea sa se elibereze de sfoara groasa de la picioare) si ca tinea in mana un telefon vechi gasit in camera, avand o atitudine total schimbata (victima minora efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul gasit in camera inculpatului), lovindu-se si de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant si violurilor repetate, cu intentie, i-a aplicat acesteia cel putin o lovitura cu pumnul in zona capului si in timp ce se afla intinsa la pamant, a sugrumat-o cu ambele maini, cauzandu-i astfel decesul”, afirma DIICOT.

Procurorii precizeaza ca, pe 25 iulie 2019, in jurul orelor 13,00, pentru a ascunde crima, Gheorghe Dinca a ars cadavrul victimei, punandu-l in acelasi butoi metalic pe care il detinea in curtea locuintei sale si pe care il folosise si in cazul Luizei Macesanu. Cenusa si resturile osoase au fost depistate in acest butoi in dimineata zilei de 26 iulie 2019, la orele 6,00, cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal.

DIICOT explica de ce are competenta de a instrumenta acest dosar, facand trimitere la infractiunea de trafic de persoane.

“Traficul de persoane comis prin rapirea victimei si exploatarea acesteia prin limitarea totala sau partiala a libertatii sale de miscare constituie o infractiune complexa, care absoarbe in continutul sau constitutiv, in mod natural, infractiunea de lipsire de libertate, prev. de art.205 Cod penal, infractiune pentru care in cazul ambelor victime fusese dispusa inceperea urmaririi penale in rem de catre parchetele intai sesizate. Legislatia nationala, ca de altfel si normele internationale, creeaza o exceptie pentru victimele minore – orice persoana sub 18 ani -, fiind suficiente pentru realizarea conditiilor de tipicitate ale infractiunii de trafic de minori doar actiunea si scopul, mijloacele constituind o agravanta a infractiunii. Autorul infractiunii de trafic de persoane poate fi simultan si beneficiar al serviciilor persoanei exploatate”, argumenteaza DIICOT.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Olt.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2