Cazul de la Caracal – Gheorghe Dinca a fost dus in arestul IPJ Olt dupa reconstituirea in cazul disparitiei Alexandrei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Gheorghe Dinca a fost dus luni seara in arestul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt dupa ce in cursul zilei a participat la reconstituirea organizata de anchetatori la Caracal si Dobrosloveni in cazul disparitiei Alexandrei Macesanu, fata pe care a recunoscut ca a sechestrat-o si a ucis-o, informeaza AGERPRES.

Dinca a fost dus luni dimineata la Dobrosloveni, localitatea de domiciliu a Alexandrei Macesanu, de unde, pe 24 iulie, ar fi luat-o pe adolescenta in masina, la “ocazie”, spre a o transporta la Caracal, in zona Liceului “Mihai Viteazul”. Dupa oprirea din apropierea liceului, unde pe 24 iulie ar fi lovit-o pe fata, Dinca a fost dus pe digul despre care adolescenta a mentionat in apelul la 112 si unde ar fi aruncat telefonul fetei.

In fata domiciliului sau, Dinca a coborat din masina, a deschis portile din metal si in jurul orei 11,00 a intrat in casa, impreuna cu anchetatorii si tinand de brat o tanara politista avand mainile legate, care urcase in masina pe locul din spate, la Dobrosloveni. In casa lui Dinca, in timpul reconstituirii, a fost dus si un manechin din materiale sintetice.

Dupa mai multe zeci de minute, Dinca a iesit din casa purtand manechinul din material textil pe brate si s-a indreptat catre gradina, unde se presupune ca a ars corpul Alexandrei Macesanu, intr-un butoi folosit drept arzator improvizat.

Apoi, dupa momentul asezarii manechinului intr-un butoi alaturi de alte materiale si arderii acestuia, Gheorghe Dinca a mai fost dus si pe o strada din Caracal unde ar fi aruncat bijuterii ale adolescentei.

Dinca a fost huiduit de mai multe ori pe timpul reconstituirii, atat in comuna Dobrosloveni, cat si la Caracal si alaturi de anchetatori au fost mai multe de echipaje de politisti si jandarmi care sa mentina ordinea.

Parintii Alexandrei Macesanu nu au participat la aceasta reconstituire, insa in fata casei lui Dinca din Caracal au fost prezenti membri ai familiei Luizei Melencu, cealalta fata disparuta, pe care acesta a recunoscut ca ar fi rapit-o si ucis-o.

Gheorghe Dinca a fost adus in urma cu doua zile in arestul IPJ Olt si a fost preluat luni dimineata pentru a fi dus la Caracal in vederea reconstituirii faptelor pe care acesta le-ar fi savarsit. Reconstituirea ar putea dura mai multe zile.

Pe 26 iulie, in urma unei perchezitii, in locuinta lui Dinca din Caracal au fost gasite intr-un butoi, in cenusa, resturi osoase de natura umana. Potrivit DIICOT, raportul de expertiza medico-legala a indicat faptul ca persoana de sex feminin evidentiata in urma analizelor genetice ale probelor biologice de os este Alexandra Macesanu, cu o probabilitate de 99,93%.

Gheorghe Dinca a recunoscut ca a ucis-o pe Alexandra Macesanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, cand a surprins-o cu telefonul in mana sunand la 112 si, ulterior, i-a incinerat corpul. De asemenea, el a sustinut ca a ucis-o si pe Luiza Melencu, de 18 ani, disparuta in luna aprilie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2