Cazul-școală Israel: a frânat brusc de la 11.000 la 1.000 de cazuri pe zi după 5 săptămâni de carantină.

Reclame home 1
Reclame home 1

Israel, prima țară din lume care a reintrodus carantina, pe 18 septembrie, a recăpătat controlul asupra epidemiei de coronavirus și se pregătește de redeschiderea activității conform ziaristii.com.

societatea a reacționat foarte ostil și au existat chiar proteste publice, invocându-se atât motive economice și sociale, cât și nelipsitele teorii ale conspirației. Însă efectele s-au văzut și incidența cazurilor a scăzut de la 11.316 pe zi (cât s-a atins în momentul de vârf, pe 23 septembrie) la 1.173 pe 21 octombrie.

Israel, cu unul dintre cele mai performante sisteme medicale din lume, înregistrează o excepțională rată a deceselor de 0,79% de la începutul pandemiei – 2.291 de victime din totalul de 287.766 de cazuri încheiate (alți 285.465 de pacienți s-au vindecat). În acest moment, mai sunt bolnavi doar 19.569 de oameni.

La momentul reinstituirii carantinei, Guvernul israelian – care este consiliat de un grup de experți responsabil cu deciziile sanitare – a răspuns criticilor din țară explicând că, în scurt timp, toate guvernele țărilor din Europa vor fi nevoite să ia aceeași măsură.

Ultimele studii făcute de Ministerul Sănătății din Israel arată că incidența virusului la copii este mai mare decât la adulți (8% față de 6%), ceea ce înseamnă că există un risc mai mare de transmitere la cei mici. Cei mai mulți sunt asimptomatici, jucând doar rolul agentului purtător, care îi infectează pe ceilalți.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2