Cazul ”Sorina”: Inspectia Judiciara cere suspendarea din functie a procuroarei care a bruscat fetita data spre adoptie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Inspectia Judiciara a solicitat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM suspendarea din functie a procuroarei Maria Piturca de la Parchetul Curtii de Apel Craiova, care ar fi bruscat-o pe Sorina, fetita de 8 ani din Baia de Arama, in timp ce copilul era ridicat din casa asistentului maternal pentru a fi dat spre adoptie unei familii de romani din SUA.

Potrivit unui comunicat transmis marti AGERPRES, Inspectia Judiciara a dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procuroarea Maria Piturca sub aspectul abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si t) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, retinandu-se ca exista indicii cu privire la savarsirea abaterilor disciplinare constand in “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” si “exercitare a functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”.

De asemenea, inspectorii Directiei de inspectie pentru procurori din cadrul IJ au inaintat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara propunerea de suspendare din functie a procurorului pana la finalizarea procedurii.

Pe 21 iunie, procuroarea Maria Piturca s-a prezentat insotita de politisti la locuinta asistentului maternal din Baia de Arama, pentru a o lua pe fetita de 8 ani, adoptata de o familie de romani din SUA.

In imaginile inregistrate de sotul femeii, Sorina plange si se zbate pentru a ramane alaturi de asistenta maternala, careia ii spune ‘mama’. In imagini apare si procurorul Maria Piturca care ar brusca copilul.

Ulterior, Maria Piturca a declarat, intr-o conferinta de presa, ca minora era agitata, iar ea a reusit sa o ia in brate si sa o predea tatalui adoptiv.

In acest caz, procurorii de la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie au deschis o ancheta pentru savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, fapte in legatura cu judecarea dosarului avand ca obiect cererea de adoptie internationala a fetitei, dar si modul in care procuroarea Maria Piturca a efectuat perchezitia la locuinta asistentului maternal.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *