Cazul “Sorina”: Procuroarea care a bruscat fetita, urmarita penal

home camp2
home camp2
home camp2

Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ) a dispus inceperea urmaririi penale pentru purtare abuziva in cazul procuroarei Maria Piturca de la Parchetul Curtii de Apel Craiova, cea care ar fi bruscat-o pe Sorina, fetita de 8 ani din Baia de Arama, in timp ce copilul era ridicat din casa asistentului maternal pentru a fi dat spre adoptie, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Pe 21 iunie, procuroarea Maria Piturca s-a prezentat insotita de politisti la locuinta asistentului maternal din Baia de Arama, pentru a o lua pe fetita.

In imaginile inregistrate de sotul femeii, Sorina plange si se zbate pentru a ramane alaturi de asistenta maternala, careia ii spune ‘mama’. In imagini apare si procurorul Maria Piturca, ce pare sa o bruscheze pe fetita.

Ulterior, Maria Piturca a declarat, intr-o conferinta de presa, ca minora era agitata, iar ea a reusit sa o ia in brate si sa o predea tatalui adoptiv.

Initial, procurorii de la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie au deschis in acest caz o ancheta pentru savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, fapte in legatura cu judecarea dosarului avand ca obiect cererea de adoptie internationala a fetitei, dar si modul in care Maria Piturca a efectuat perchezitia la locuinta asistentului maternal.

Pe 2 iulie, Inspectia Judiciara a solicitat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM suspendarea din functie a procuroarei, urmand ca CSM sa ia joi o decizie.

De asemenea, Maria Piturca este cercetata de Inspectia Judiciara pentru savarsirea unor abateri disciplinare constand in “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului Justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” si “exercitare a functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *