CAZURI COVID – Scade numărul de pacienți internați în spitalele din județ

Veștile sunt bune pentru județul Maramureș referitoare la cazurile de coronavirus existente la nivel de județ. Maramureșul a ajuns acum la 20069 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, ultimele 24 de cazuri fiind confirmate în ultimele 24 de ore. În județ avem 3734 pacienți vindecați și externați din spital, 102 pacienți internați în spital, sapte pacienți internați la ATI, din care un pacient intubat, 5829 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent, respectiv 1417 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată. Oficial am trecut de 70.000 de teste efectuate, mai precis sunt 70.182 teste făcute la mai bine de un de la startul pandemiei de COVID.
Cu câteva zile înainte de Paște avem 200 de persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată, respectiv am ajuns la  908 persoane decedate de la începutul pandemiei. Un alt lucru care merită menționat este acela că am scăzut sub 300 de cazuri de COVID confirmate în ultimele 14 zile. Nu în ultimul rând, merită menționat că suntem aproape de a avea jumătate din localitățile județului fără niciun caz confirmat în ultimele două săptămâni.
Mai spunem doar că în ultimele 24 de ore au fost identificate nouă persoane care nu a respectat măsurile de protecție individuală, dar și o persoană care nu a respectat măsura de carantinare în locația declarată
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu