Cazuri de disparitie a noua minori solutionate de politistii maramureseni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fiecare sesizare privind disparitia unui minor impune demararea de urgenta a unor activitati specifice, astfel incat acesta sa fie gasit cat mai repede si readus in mijlocul familiei. Politistii de investigatii criminale au solutionat in cursul lunii ianuarie a.c. noua cazuri de disparitie a unor minori. Acestia, plecati voluntar de la domiciliu, au fost incredintati familiilor, fara a fi fost  victimele vreunor infractiuni, anunta IPJ Maramures.

Disparitia unui minor este o situatie alarmanta pentru parinti  iar pentru politisti reprezinta o situatie de urgenta. Rezolvarea cu operativitate a unor astfel de cazuri este o prioritate a politistilor Biroului Urmariri din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Maramures, mai ales ca de la disparitie si pana la victimizare sau comiterea de fapte antisociale nu mai este decat un pas.

Disparitia unui copil impune actiuni rapide, profesionale, gasirea unor metode eficiente de interventie, in functie de particularitatile fiecarui caz, dar si cooperarea cu alte structuri si institutii cu atributii privind protectia minorilor. In cursul lunii ianuarie, profesionalismul politistilor de investigatii criminale a dus la solutionarea tuturor cazurilor semnalate. Noua minori declarati disparuti, dupa ce au plecat voluntar de la domiciliu, au fost depistati pe raza judetului si incredintati familiilor.

“Minorii parasesc domiciliile de cele mai multe ori din cauza unor neintelegeri sau conflicte, a comunicarii precare cu ceilalti membri, abuzurilor, consumului de alcool, teribilismului adolescentin dublat de apartenenta la anturaje nepotrivite.

Pentru a evita astfel de situatii, recomandam parintilor sa pastreze o relatie stransa cu propriii copii, astfel incat sa ajunga sa le cunoasca anturajul precum si locurile pe care acestia le frecventeaza. Un real pericol il pot reprezenta si persoanele necunoscute cu care minorii comunica pe retelele de socializare.

In situatia in care un minor dispare de la domiciliu, anuntati de indata politia. Cu cat sesizarea este mai rapida, cu atat sporesc sansele de gasire a acestuia!|”, spun reprezentantii IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2