CCR a decis: Exista conflict juridic intre Guvern si presedinte in cazul amanarii numirii a doi ministri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit miercuri ca exista conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedintele Klaus Iohannis, dupa ce seful statului a amanat numirea ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii Regionale, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dancila anunta ca Guvernul a sesizat la Curtea Constitutionala faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor ministri la Transporturi – Mircea Draghici si Dezvoltare Regionala – Lia Olguta Vasilescu.

Dancila a vorbit, in deschiderea sedintei de Guvern de la acea data, despre discutiile pe care membrii Executivului le-au avut recent la Bruxelles cu oficiali europeni pe tema preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene. In acest context, ea a subliniat ca ”singura situatie incerta” existenta in acest moment este creata de presedintele Klaus Iohannis ”prin blocajul numirii ministrilor in doua domenii importante”.

In 21 noiembrie, Comitetul Executiv National al PSD a decis sa o propuna pe Lia Olguta Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar pe Mircea Draghici – pentru functia de ministru al Transporturilor.

Decizia a venit dupa ce seful statului a respins propunerile facute anterior pentru cele doua ministere: Ilan Laufer – Dezvoltare Regionala si Lia Olguta Vasilescu – Transporturi. Iohannis a motivat atunci ca cele doua propuneri sunt nepotrivite.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2