CCR a respins sesizarea PNL si USR asupra legii privind aducerea rezervelor de aur in tara

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, sesizarea PNL si USR asupra actului normativ pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Liberalii au contestat in aprilie la Curtea Constitutionala actul normativ initiat de parlamentarii PSD Liviu Dragnea si Serban Nicolae care vizeaza limitarea rezervelor de aur ale tarii din strainatate.

Liderul PNL, Ludovic Orban, preciza, la momentul sesizarii CCR, ca PNL nu isi doreste ca aurul Romaniei sa fie transformat in „ghiuluri si inele”.

„Vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului in tara. Daca va aduceti aminte, ministrul Economiei Badalau, intrebat fiind ce o sa faceti cu aurul Romaniei, (a spus – n.r.) ‘o sa facem ghiuluri si inele’, asta a declarat domnul Badalau”, afirma Orban.

La randul sau, deputatul USR Cosette Chichirau sustinea, in aprilie, ca actul normativ va pica la CCR. „Acest proiect va pica la CCR pentru ca incalca tratatul de functionare a UE, articolul 130”, afirma ea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2