Ce a spus Ciprian Rogojan in Senat despre proiectul Baia Mare-Vaja

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Senatorul Ciprian Rogojan a vorbit, marti, 15 aprilie, in plenul Senatului, despre importanta proiectului rutier Baia Mare –Vaja. Redam mai jos intreaga declaratie facuta de acesta:

Maramuresenii si satmarenii au facut front comun pentru a obtine finantare pentru realizarea drumului expres Baia Mare – Vaja (Ungaria). Despre realizarea drumului rapid Baia Mare-Vaja care sa asigure legatura intre Maramures si Ungaria, prin vama Petea, se vorbeste inca din legislatura 2004-2008.

S-a vorbit despre un drum cu doua benzi pe sens, dar si despre posibilitatea transformarii acestui obiectiv in autostrada. Unul dintre obiectivele viitoare pentru acest proiect este acela de fi finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional. Drumul expres Baia Mare – Vaja este unul dintre proiectele mult discutate la nivelul judetului Maramures.

In fiecare an reprezentantii autoritatilor judetene isi propun sa realizeze acest proiect, insa de mai bine de sapte ani drumul tot la stadiul de proiect a ramas.

Este foarte important pentru locuitorii judetului sa aiba un drum rapid care sa ne lege de Occident. Nu este o investitie exorbitanta, ci ar fi o investitie extraordinara pentru judetul Maramures. Odata cu materializarea acestui proiect, as vrea sa enumar cateva din avantajele pentru investitori sau companiile din Maramures:

– Proiectul are un grad ridicat de atractivitate.

– Proiectul aduce avantaje financiare si economice, relevate de rezultatele din studiul de fezabilitate.

– Se realizeaza o cale de conectare intre Coridoarele europene IV si V prin deschiderea pe ruta Lvov –

Sighetu Marmatiei – Baia Mare – Cluj Napoca – Sibiu.

– Se realizeaza economii substantiale la carburanti si lubrifianti, scade gradul de uzura al autovehiculelor.

– Se pun bazele unei viitoare conexiuni cu autostrada Transilvania.

Daca toate cele enuntate mai sus sunt argumente suficient de sustenabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, fac apel pe aceasta cale catre guvernanti pentru a gasi sau accesa fonduri pentru finantarea acestui proiect important pentru maramureseni!

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

8 Comments

 1. Andrei

  Felicitari domnule senator ! Sunteti printre putinii alesi pe care ii intereseaza de soarta maramuresenilor. Am incredere in dumneavoastra ca veti reusi sa duceti la finalizare acest proiect, dar si altele pe care le-ati propus. Mult succes in continuare !

  Reply
 2. cristina

  Asta da dovada ca ar fi un bun europarlamentar. Se gandeste la relatiile tarii cu Europa, un asemenea drum ar fi foarte benefic pentru tara noastra. Felicitari Cici!!! Speram ca acest proiect sa fie aprobat si sa se inceapa lucrarile cat de repede!!!

  Reply
 3. Pasari-Lat-Lungila

  Ie te uita ce fac colegii de partid ai lui madam Udrea si tobosaru Rogojan http://www.evz.ro/deputatul-florin-popescu-pmp-audiat-la-dna-surse-va-fi-pus-sub-acuzare.html
  Mai da asa parlamentari mai are PMP
  Vedeti ce fac pasarile calatoare?! Isi duc obiceiurile cu ei
  “DNA cere aviz pentru arestarea deputatul Florin Popescu (PMP): “A cerut 60 de tone de pui grill pentru a le da alegătorilor!””
  Oare dosarul “Verisoru te facem mare” are ceva foi in el ori o fi gol 😛

  Reply
 4. ovidiu

  Nu mai fac politica de ceva vreme , dar initiativa senatorului este minunata.
  Cei care umbla putin prin tara asta si pricep ceva din ceea ce vad au observat cu siguranta ca in toate orasele in apropierea carora trece autostrada sau drumuri importante (Alba Iulia , Sibiu , Brasov , Targu Mures , Cluj Napoca etc) se dezvolta intr-un ritm accelerat , investitiile apar ca ciupercile , cu toate efectele lor benefice , de la locuri de munca la cresterea valorilor investitiilor imobiliare , taxe si impozite etc.
  Din pacate , dupa cum s-au stabilit traseele autostrazilor in Romania , Municipiul Baia Mare este in afara oricarei sanse de a se lega intr-un viitor apropiat de reteaua de drumuri civilizate.
  Se pare ca sansa noastra este de a ne conecta la M3 prin drumul rapid spre Vaja.
  Daca Bucurestiul ne ignora , poate ar fi mai bine sa ne orientam spre Europa .
  Nu are importanta culoarea politica a celui care vrea sa rezolve o problema , ci modul in care o face si sustinerea pe care o are din partea noastra.
  Va propun sa initiem o petitie online si sa facem bine cu totii sa bombardam cu emailuri toti guvernantii care ar putea sustine integrarea municipiului in Romania si nu izolarea acestuia.
  Vedeti bine ca de cind Baia Mare este izolata de restul tarii , investitiile stagneaza si populatia saraceste incontinuu .Cred ca pentru binele nostru am putea initia si sustine o petitie online .
  Cine se pricepe ar trebui sa-i dea drumul.
  Succes!!!

  Reply
  1. dilau

   prietene ovidiu, mare greseala ai facut cind ai decis sa te lasi de politica.chiar nu vezi ce fain “ne distram”?.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *