Ce a spus prefectul Anton Rohian dupa poluarea raului Sasar

Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a convocat miercuri, 26 februarie, o sedinta de lucru cu reprezentantii institutiilor responsabile cu privire la gestionarea exploatarilor miniere din judetul nostru.

Intalnirea vine si ca urmare a deversarii in raul Sasar a unor ape de mina, eveniment produs in  cursul zilei de marti, 25 februarie.

La discutii au participat reprezentantii CNMPN Remin SA, ai Conversmin si ai I.S.U Maramures.

In calitate de presedinte  al Comitetului judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul Anton Rohian a solicitat o gestionare atenta a exploatarilor miniere  din judet pentru evitarea problemelor.

“E necesara o activitate  de evaluare  a acestor perimetre, care pot duce la producerea unor evenimente nedorite. Trebuie sa existe chiar si in perimetrele miniere inchise persoane care sa  anunte in timp util producerea unor  situatii de urgenta”.

Reprezentantii Remin au aratat ca problema producerii unor astfel de situatii nedorite  are la baza lipsa finantarii. Se cunoaste faptul ca nu sunt bani pentru inchiderea perimetrelor miniere, sau pentru rezolvarea situatiei in ce priveste evacuarea  apelor de mina in zona Suior-Cavnic-Baia Sprie.

Din acelasi motiv nu pot fi angajate persoane care sa supravegheze aceste zone, ori sa anunte de urgenta producerea unor evenimente nedorite.

Prefectul Anton Rohian a solicitat in acest sens intocmirea unor harti cu punctele vulnerabile la nivel de judet pentru a se  actiona in mod eficient, precum si constituirea unei  echipe tehnice de lucru pentru expertizarea  zonelor problematice.

ZiarMM.ro

Poluare pe raul Sasar – Vezi motivul

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole