Ce ar trebui sa manance femeile cu cancer de san

Reclame home 1
Reclame home 1

Pentru a-si spori sansele de vindecare, femeile care au fost diagnosticate cu cancer mamar ar trebui sa urmeze un regim alimentar pe baza de plante, arata cel mai amplu studiu realizat pana acum asupra supravietuirii in cazul acestui tip de cancer.

Iata principalele recomandari ale autorilor studiului:

  • baza alimentatiei trebuie sa o constituie fructele, legumele, cerealele integrale (care trebuie sa reprezinte doua treimi din cantitatea de alimente consumata)
  • carnea poate fi consumata in cantitati mici, dar evitati mezelurile (carnati, sunca etc.)
  • evitati si alte alimente bogate in grasimi saturate, precum lactatele si produsele de patiserie
  • in schimb, sunt recomandate produsele din soia, inclusiv tofu si lapte de soia

World Cancer Research Fund nu a facut recomandari mai detaliate, afirmand ca, in vreme ce prevenirea cancerului de san este un domeniu bine studiat, problema supravietuirii in caz de cancer mamar a inceput sa fie studiata mult mai recent si sunt necesare urgent cercetari mai aprofundate.

In urma descoperirii de noi cai de tratament, sansele de supravietuire in urma diagnosticarii acestui tip de cancer s-au imbunatatit mult; totusi, la nivel mondial, cancerul de san face o jumatate de milion de victime anual.

Studiul actual, cel mai amplu realizat pana acum asupra acestei probleme, a analizat date din 85 de studii ce implicau, in total, peste 165.000 de femei din intreaga lume.

In ansamblu, studiul sugereaza ca femeile atinse de cancer de san isi pot imbunatati sansele de supravietuire daca adopta anumite obiceiuri legate de stilul de viata: o alimentatie nu neaparat vegetariana, dar bogata in alimente de origine vegetala, mai saraca in calorii si bogata in fibre; mentinerea unei greutati corporale sanatoase si practicarea exercitiului fizic.

Sursa: Mail Online

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole