Ce are de ascuns directorul VITAL? Bancos refuza sa ne spuna cum se cheltuie profitul societatii

alexandrina-bancosConducerea societatii VITAL continua sa incalce legea. Nu doar pe aceea a bunului simt, scumpind apa, in timp ce intreprinderea realizeaza profit de peste un milion euro anual, ci si pe aceea a liberului acces la informatiile de interes public.

In data de 24 septembrie, ZiarMM a expediat prin email o solicitare adresata directorului Alexandrina Bancos, referitoare la sumele de bani cu care VITAL a contribuit la sponsorizarea Sarbatorii Castanelor in 2015. In aceeasi adresa, am solicitat si sumele cu care VITAL a sponsorizat alte manifestari publice din Baia Mare, in ultimii cinci ani.

Legea este clara. Pentru acordarea acestor informatii simple, termenul este de 10 zile lucratoare. Acesta a expirat  in data de 8 octombrie. In cazul in care Bancos avea nevoie de mai multe zile pentru a procesa raspunsul, trebuia sa ne comunice lucrul acesta in termenul de 10 zile mentionat anterior. Insa in intervalul legal, nu am primit nici raspunsul si nici vreo instiintare cu privire la faptul ca termenul se prelungeste.

I-am pus in vedere in repetate randuri (prin emal si telefonic) directorului Bancos ca termenul legal este de 10 zile si trebuie respectat. Am primit asigurari ca raspunsul e pe drum. Cu atat am ramas.

Dincolo de incalcarea evidenta a legii, ne intrebam ce are de ascuns directorul VITAL.  Alaturi de electricitate si gaz, apa este esentiala pentru orice consumator din Romania. Este mai mult decat evident ca dorim cu totii sa stim unde se duc banii platiti din buzunarul nostru. La fel de evident este si faptul ca Bancos, adusa la conducerea institutiei de Catalin Chereches, o apropiata a familiei primarului, refuza cu buna stiinta sa faca publice informatiile.

Insa nu ne oprim aici. Alaturi de cei 1.500 de semnatari ai petitiei impotriva scumpirii apei, vom continua demersul de a afla modul in care conducerea VITAL cheltuieste banii nostri. In cazul in care primarul Chereches le va interzice in continuare sefilor VITAL sa respecte legea, ne vom adresa instantei de judecata pentru a obtine documentele si informatiile pe care toti maramuresenii trebuie sa le cunoasca.

Ciprian DRAGOS

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

5 Comments

 1. functionar public

  Ce se intampla in Baia Mare devine grotesc. Aproape in fiecare seara la emm apare primarul cu monologuri lungi si fade, imbatandu-ne in vorbe goale. Sefa de la Vital nu ar face nimic fara aprobarea primarului, ea nu trece strada fara permisiunea lui si daca inca nu a inteles ca va raspunde personal pentru abuzurile facute trebuie sa se trezeasca. Asta nu semneaza nimic, da doar ordine iar cei numiti de el executa. Dna Bancos sa mearga la DNA sa declare situatia facand o intelegere cu procurorii. Doar asa poate lua o pedeapsa cu suspendare si nu 3 ani la penitenciarul Targusor.

  Reply
 2. vasilica

  nu are de ascuns nimic doamna Bancos decat ca : si-a angajat tot neamul la vital, toate pritenele si si-a achizitionat ultimul tip de limuzina skoda direct din salonul de FrankFURT in saptaman premergatoare serbarii castanelor , cea ”veche ” avand mai putin de un an, in rest sponsorizarile si faptul ca cine vorbeste in media despre vital este dat afara……

  Reply
 3. Ioan

  Importante sunt contractele care au o valoare estimata umflata, crescuta artificial tocmai in scopul de a fi purtatoare de spaga. Daca ar lua cineva la puricat castigatorii licitatiilor organizate de stat sau mai grav , cele cu incredintare directa, prin institutiile sale, ar observa ca la fiecare entitate publica sunt cateva firme abonate, care castiga tot. Nu se pune problema ca unele sa returneze un procent, sub forma de spaga, iar altele nu. Toate o fac, si pentru ca toata lumea trebuie sa beneficieze de contracte, de cele mai multe ori, functioneaza principiul rotatiei castigatorilor. Cam ca la volei, la serviciu.
  Deci despre ce vorbim ? Oricine a fost la carma , a facut la fel..doar unii jucatori s-au schimbat si…scorul n-a fost acelasi !
  Ce ma intristeaza e ca institutiile statului, arbitrii , desi ,probabil ,stiau , nu si-au facut datoria la timp sau chiar deloc, permitand acest monstruos JAF…in toate ligile ! Observatorii …la fel !
  Ce s-o fi intamplat ? Imi raspunde cineva ?

  Reply
 4. BCR

  Pina mai ieri aveam o parere Ok despre doamna director, dar m-am inselat… asa o fi patit si sotul ei ???

  Reply
 5. Dorin cel impartial

  vorbiti prostii, pe langa faptul ca ceea ce cereti este public (ultimii 5 ani ..parca ar fi vorba de ultimul cincinal 🙂 ), nu ati adresat cui trebuia intrbarea (sau intrebarile), sau sa va reamintesc de un consiliu de administratie? Directorul nu poate sponsoriza, el doar poate propune… cred eu, dar nu stiu; trecand peste astea, ar trebui sa sapati mai adanc un pic ca sa intelegeti fenomenul, si nu e nici o greseala, nici un profit fabulos, nici un fond de salarii fabulos… ca exista niste bani? da, probabil exista (as ar fi si logic!). Ce se intampla sau ce se va intampla cu ei? intrebarea corecta ar fi “ce ar fi fost trebuit facut cu ei si nu s-a facut?” si “de ce nu s-a facut?”…. n-are conducerea nici o legatura cu ce scrieti voi aici, va lasati oribiti de sclipiciul de suprafata al cotidianului….

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1