CE ATRIBUȚII VA AVEA – Primăria Baia Mare, prin SPAS, angajează bucătar

Direcția de Asistenţă Socială Baia Mare, organizează concurs pentru postul vacant de Muncitor IV- Bucătar pe perioadă nedeterminată – Serviciul Social ”Copil, Familie și Persoane cu Dizabilități” – Centrul pentru Copii și Tineri cu Nevoi Speciale ”Ștefan Luchian”. Anunțul a fost făcut public chiar zilele acestea, cei interesați putând afla și ce atribuții va avea acest bucătar angajat pe perioadă nedeterminată. Și nu e vorba doar de făcut de mâncare, cum ar crede unii.

Așadar, atribuțiile pe care le avea acest bucătar sunt, printre altele, de pregătire și servire a mesei copiilor între orele stabilite, respectând cerințele igienico sanitare, „solicită la timp necesarul de materiale în vederea desfăsurării activității în bune condiții, din fiecare mâncare va reține probe de alimente conform indicațiilor date, pregătește mesele cu participarea copiilor (când este posibil), în timpul serviciului, poartă haine curate și călcate, respectă regulile igienico sanitare personale, având în permanență carnetul de sănătate la zi și face cunoscut coordonatorului de centru eventualele îmbolnaviri personale”.

Apoi, „pentru prevenirea îmbolnăvirilor, va transporta alimentele în mod igienic, vesela o va curăța și o va dezinfecta în permanență, asigură curățenia în blocul alimentar (atât în timpul serviciului cât și la plecarea din serviciu), nu parăsește postul în timpul programului de lucru, întreține curățenia în sala de mese, bucătărie și întreg blocul alimentar, asigură spălarea veselei conform regulilor igienice, răspunde de păstrarea bunurilor care se află în sectorul pe care-l supraveghează, servește copiii la mese, se îngrijește de asigurarea unei serviri civilizate, fețe de masă călcate, aspect plăcut, etc., se asigură că rezidenţii primesc o alimentaţie corespunzătoare, la părăsirea locului de muncă controlează instalațiile de apă, gaz și electricitate, execută activităţi de curăţenie în clădire şi contribuie la întreţinerea unui standard ridicat de igienă în instituţie, promovează și întreţine relaţii bune de lucru cu ceilalţi colegi, informează imediat seful ierarhic despre problemele majore care privesc copilul (agresivitate,
violenta verbala, neglijare, etc ), respectiv supraveghează modul în care care copiii servesc masa, asigură organizarea timpului de
servire a mesei şi supravegherea celorlalţi copii; hrăneşte copiii care nu pot mânca singuri”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu