Ce efecte are asupra copiilor hartuirea online

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tableta copilCyberbullying-ul este intimidarea intentionata, persecutia sau abuzul, cu care copiii si adolescentii se pot confrunta pe Internet.

Hartuirea online, cunoscuta sub numele de cyberbullying, poate provoca in cazul copiilor depresie, cosmaruri si anorexie, arata studiul „Growing Up Online – Connected Kids”, realizat de Kaspersky Lab, relateaza Go4it.

Interesant de remarcat, copiii intre 8 si 16 ani sunt mult mai atenti la aceasta amenintare decat parintii lor. Potrivit studiului, 13% dintre copii si 21% dintre parinti considera cyberbullying-ul inofensiv. In acelasi timp, 16% dintre copiii intervievati se tem mai mult de hartuirea online decat de cea offline, in timp ce jumatate (50%) se teme la fel de mult de ambele tipuri de hartuire, reala sau virtuala.
Parintii nu ar trebui sa minimalizeze pericolele cyberbullying-ului. In ciuda faptului ca studiul a aratat ca doar 4% dintre copii recunosc ca au fost hartuiti online (comparativ cu 12%, in realitate), in 7 din 10 cazuri consecintele au fost traumatizante.

Hartuirea pe Internet le-a afectat serios echilibrul emotional: parintii a 37% dintre victime au remarcat o stima de sine diminuata, 30% – rezultate mai slabe la scoala, iar 28% au mentionat depresia. In plus, 25% dintre parinti au afirmat ca cyberbullying-ul a afectat somnul copiilor si le-a cauzat cosmaruri (21%). Un alt grup, reprezentand 26% dintre parinti, a remarcat, in cazul copilului lor, ca a inceput sa evite contactul cu alti copii, iar 20% au descoperit ca are anorexie.

La fel de ingrijoratoare sunt statisticile care arata ca 20% dintre copii au vazut ca altii erau hartuiti online, iar in 7% din cazuri, au participat ei insisi la hartuirea cuiva. Studiul arata ca, adesea, copiii ascund incidentele de cyberbullying de parinti, ceea ce face mai complicata misiunea de a-i proteja.

Sursa: Go4it

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole