Ce este Harlem Shake si cum a devenit un fenomen global?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Harlem Shake este un viral ce a aparut la sfirsitul lunii ianuarie si a devenit deja un fenomen global. La fel ca planking-ul sau Gagnam Style, Harlem Shake se bucura de un succes enorm printre tinerii din intreaga lume care au primit cu bratele deschise noul trend in materie de flash mob-uri.

Initial Harlem Shake era un dans ce a aparut in 1981 in cartierul Harlem din New York, care avea ca origine un dans etiopian. In mai 2012 muzicianul Harry Rodrigues, nume de scena Baauer, a lansat o piesa cu acelasi nume care nu s-a bucurat de un succes deosebit pina la inceputul acestui an.

La sfirsitul lunii ianuarie, piesa a aparut intr-un clip in care citiva adolescenti costumati in animale dansau aritmic facind niste miscari cu tenta sexuala. Atit piesa cit si filmuletul au adunat milioane de vizualizari.

De la inceputul lunii februarie zeci de filmulete de acest gen au aparut pe internet. In general scenariul este urmatorul: filmuletul incepe pe un fundal obisnuit unde zeci de oameni se comporta normal, cu exceptia unui individ care incepe sa danseze pe ritmul melodiei.

In momentul in care piesa creste in intensitate are loc un declic si toate personajele incep sa se miste haotic, fiecare personaj repetind o miscare aparte. Atunci cind am vazut primul video Harlem Shake, am reactional cam asa, desigur, s-ar putea ca unii din voi sa reactioneze si asa.

Intre timp zeci de mii de oameni din intreaga lume se aduna in grupuri si danseaza pe ritmurile lui Baauer, facind din Harlem Shake un fenomen global care cistiga din ce in ce mai multi adepti. Steaua Gagnam Style e pe cale sa apuna, noua senzatie este Harlem Shake.

Andrei ALBU

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2