Ce este şi cum se manifestă „Happy hypoxia“?

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Managerul Spitalului „Marius Nasta“, Beatrice Mahler, atrage atenţia asupra hypoxiei silenţioase, o formă extrem de vicleană pe care o îmbracă insuficienţa respiratorie, precum şi asupra unei adaptări extrem de ciudate a unor valori glicemice mari sau foarte mici la unii pacienţi cu COVID, pe care le numeşte „paradoxuri ale acestei boli scoase din tipar”, precizează adevarul.

Cunoscut şi sub denumirea de „Happy hypoxia“, acest simptom este tot mai des întâlnit în rândul bolnavilor de COVID-19. El se manifestă printr-o stare de euforie a pacienţilor, în ciuda faptului că aceştia au o saturaţie foarte scăzută a oxigenului, chiar şi de până la 65%. “Avem zilnic pacienţi care vin cu acest fenomen de hypoxie silenţioasă, care este o formă extrem de vicleană pe care o îmbracă insuficienţa respiratorie la pacienţii cu coronavirus şi pe care ei nu o percep. Sistemul organismului de alarmă, atunci când concentraţia de oxigen scade, nu transmite semnale către creier, şi nici cu privire la gravitatea situaţiei în care se află organismul. Participă la această stare şi scăderea nivelului de dioxid de carbon, care poate crea o stare de euforie. Cu siguranţă sunt afectări multiple pe care Covid-19 le poate avea asupra organismului, de a masca o parte din simptomele severe.” a explicat medicul Beatrice Mahler.

Medicul mai atrage atenţia şi asupra adaptării „ciudate” a valorilor glicemice: „Mai remarcăm şi o adaptare extrem de ciudată a unor valori glicemice mari sau foarte mici. Sunt pacienţi care tolerează foarte bine glicemii de 30, ceea ce nu vedeam înainte. La o glicemie de 50 pacientul intra în comă. Sau sunt pacienţi cu insuficienţă respiratorie, dar cu glicemii de aproape 1.000, conştienţi şi prezenţi. Sunt paradoxuri ale acestei boli scoase din tipar”, a explicat Mahler.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *