Ce frumos si pustiu e Centrul Vechi! O bijuterie a Baii Mari. Multumim, Chereches!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primarul de Baia Mare e mai avid, pe zi ce trece, de iesiri publice, sedinte de laudatio si auto laudatio, mai ales dupa perioada de recluziune la Academia de la Gherla. Desi trebuia sa se potoleasca si sa-si revizuiasca atitudinea, micul Machiavelli de provincie se crede un soi de Napoleon urban, luptator neinfricat si unic decident in numele comunitatii. Plictisit si fara bani in visterie, face scenarii fantasmagorice si viseaza sa devina tiranul in fata caruia sa cada in genunchi toti cei care l-au refuzat in viata.

In ciuda faptului ca alaiul de curteni s-a subtiat din lipsa resurselor financiare, iar datornicii ii bat la usa casei si la primarie, Chereches nu poate renunta la fala si imaginea de potentat local, chiar daca se preumbla prin targ cu masini de capatat. Oricum, pensionarii nu deosebesc un Porsche de un Duster sau un Mercedes de un Logan, in plus, in marea lor majoritate au inteles ca pretul constiintei lor nu este o masa uscata, cu chiftelele reincalzite in fiecare an, moflaita cu protezele uzate, la care se adauga un pachet cu zahar si ulei de sarbatori.

De mai bine de o luna, Catalin Chereches face sedinte si nu finalizeaza lucrarile din oras. Cu buget facut praf si fara perspective pentru a obtine fonduri guvernamentale, singura lui sansa e sa intinda actualele lucrari ori pana la noile alegeri, ori pana la o sentinta de condamnare. Desi exista linii de finantare care pot fi accesate doar de municipalitati, Primaria Baia Mare nu mai are oameni care sa scrie proiecte, marele om reusind sa-i indeparteze sau sa-i alunge pe toti cei care gandeau in acest oras. O performanta remarcabila pentru un om care trebuia altoit dupa cap si trimis sa i se faca trepanatie, dupa primul mare derapaj, cand a transformat sedinta Consiliului Local, in spectacol pe scena Teatrului Municipal, in aplauzele si uralele slugilor si mardeiasilor locali.

Pana atunci, il intrebam pe actualul prefect, avocat si specialist in drept administrativ, despre momentul in care se va sesiza in legatura cu abuzul promovat de primarul baimarean, cel care prin autoritatea muschilor sai atrofiati a decis sa inchida Centrul Vechi, in ciuda unei hotarari contrare adoptate de alesi si a proiectului care prevede functionarea unei parcari publice in zona.

Pana ce povestasul cu microfonul in mana nu are un raspuns de la Ministerul Culturii, la solicitarea imorala si cu prea mare lejeritate sustinuta de fuhrerul culturii locale, asteptam un punct de vedere al reprezentantului Guvernului Romaniei. Este legea obligatorie pentru toti sau un individ cu vocatie de teribilist, fara reprezentativitate, fiind votat de 24% din baimareni, face ce vrea in acest oras, de parca ar fi mejda lui!

Intre timp, va invitam sa admirati un centru istoric plin de viata, numeroasele grupuri de turisti bucurandu-se de efervescenta peisajului.

Mihai POPA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

7 Comments

  1. Ciprian Dragos

   Da, evident. Asa era si acum un secol, cu diferenta ca erau carute in loc de masini. Era mai viu cu masini. Si infinit mai util. Si se va redeschide. Din fericire.

   Reply
 1. Bau

  cosmin, intra pe facebook pe contul Baia Mare Vintage sa vezi albumul cu centru vechi si apoi sa ne spui cum este mai frumos, cu masini sau fara.

  Reply
 2. Sergiu

  Ati pus niste poze foarte frumoase. Ati dat din nou cu bata-n balta, i-ati facut din nou reclama pozitiva primarului Chereches, desi ati vrut contrarul. Orasul arata mai bine ca niciodata, inclusiv centrul vechi.

  Reply
 3. grigore

  ma intreb daca cei care continua sa-l proslaveasca pe chereches sunt normali si rationali? e mai bine un peisaj pustiu in care sa nu fie nici o miscare doar cu niste monstruozitati din fier ruginit pe post de opere de arta sau un centru in care parcheaza masini cu turisti, autocare cu persoane varstnice sau copii care vor sa viziteze centrul istoric? Terminati cu idoteniile. Centrul Vechi trebuie sa devina pietonal cand exista alternative viabile pentru parcarea turistilor. Pta Pacii e ocupata de functionarii primariei, zona Crisan de popi si acolitii lor iar autocarele cu turisti trebuie sa parceheze…habar n-am unde, eventual peste Sasar. Un abuz este un abuz si trebuie sa ne trezim la realitate. Vrem un centru istoric pustiu sau vrem turism?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2