Ce isi doresc de fapt femeile de la partenerul ideal

Reclame home 1
Reclame home 1

Se spune ca in dragoste contrastele se atrag si aproximativ 85% dintre persoanele chestionate au declarat ca isi doresc un partener care sa ii completeze, nu unul care sa le semene. In realitate insa, lucrurile nu stau deloc asa.

Cercetatorii au analizat peste 1 milion de cupluri unite de site-ul matrimonial eHarmony, printr-un algoritm special, care tine cont de caracteristicile fiecarei persoane.

Aceste cupluri au fost propuse de algoritm prin cautarea unor date similare despre vicii precum fumatul sau consumul de alcool, despre venitul personal si trasaturi cum ar fi ambitia sau temperamentul.

Clientii site-ului matrinonial au decis apoi daca vor sau nu sa se intalneasca cu partenerul propus de algoritm. Datele obtinute de cercetatori au demonstrat clar ca oamenii au fost mai interesati de cei care seamana cu ei, nu de parteneri cu caracteristici diferite.

Femeile au ales barbati cu un venit similar, cu o varsta apropiata, chiar si cu un grad de creativitate similar cu al lor.

Barbatii insa au fost interesati si de femei care sunt mai diferite de ei. Nu au tinut cont de nivelul de educatie al partenerei sau de etnia acesteia.

In comparatie, femeile au fost foarte interesate de adjectivele cu care se caracterizeaza barbatii. Ele au preferat un partener care se descrie ca fiind „in forma fizica, creativ, amuzant, inteligent”.

Un algoritm similar de potrivire a cuplurilor apare si la un site matrimonial pentru persoanele de acelasi sex – Compatible Couples. Si aici cercetatorii au observat o preferinta pentru partenerii care seamana cu subiectii analizati.

Un detaliu important este insa acela ca femeile si barbatii homosexuali au preferat parteneri care sa aiba aceeasi etnie ca ei, aspect care la heterosexuali era mai putin important.
Sursa: Five Thirty Eight Live

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2