Ce oferi cand nu ai? Raspunsul e simplu: PRIORITATE! Cine spune asta (VIDEO)

PNL

Printre cele mai importante cauze care duc la producerea accidentelor rutiere in Romania se numara viteza necorespunzatoare si neatentia pietonilor in trafic. In ultimii ani, actiunile de preventie, in special cele de constientizare a potentialelor victime asupra pericolului la care se expun printr-un comportament neadecvat pe drumurile publice, sunt tot mai necesare, tocmai din cauza modului superficial in care ne raportam la gravitatea urmarilor rezultate.

Pozitiv este faptul ca in procesul de formare a comportamentului pietonal, unul deficitar la nivel national, se implica tot mai multi factori. Scoala este unul dintre ei. In cazul actiunilor desfasurate, tinerilor li se prezinta multe amanunte carora nu le-au dat importanta, posibili factori declansatori ai accidentelor. Cu o minima atentie acordata micilor amanunte, viata lor poate fi salvata.

Recent, Colegiul Tehnic “Aurel Vlaicu” din Baia Mare a derulat o actiune de preventie, prin constientizarea elevilor. Mesajul transmis de reprezentantii Politiei si ai Palatului Elevilor fiind unul simplu, dar sugestiv: Ce oferi atunci cand nu ai? Prioritate!

La solicitarea profesorului Elena Hendre, elevii vizati au raspuns pozitiv. Acestia au aflat cat de importanta este atentia de care trebuie sa dam dovada ca si conducatori auto sau pietoni, in egala masura. Cazul care le-a ramas in minte a fost acela al unei tinere ucise recent pe trecerea de pietoni. Foarte posibil, accidentul putea fi evitat daca victima nu trimitea un sms in momentul traversarii strazii.

Evenimentul pe scurt, in materialul video atasat.

ZiarMM

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IJciDYQrAug[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1