Ce plan are Primaria Baia Mare cu privire la deszapezirea din aceasta iarna

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

baia-mare-zapada-2016-18Primaria Baia Mare prin primarul interimar Marinel Rob a publicat un comunicat de presa pe site-ul oficial cu privire la deszapezirea din aceasta iarna.

Astfel, activitatea de deszapezire va fi monitorizata si coordonata de Marius Aosan, directorul executiv al Directiei Utilitati Publice.

“Va aducem la cunostinta faptul ca, pana la sfarsitul sezonului de iarna 2016 – 2017, se imputerniceste d-nul Aosan Marius, director executiv Directia Utilitati Publice, pentru a monitoriza si coordona activitatea de deszapezire pe raza Municipiului Baia Mare, desfasurata cu utilaje si personalul de deservire a acestora de catre toti operatorii implicati, respectiv Serviciul Public Ambient Urban, S.C. Vital S.A., S.C. Urbis S.A. Baia Mare, S.C. Nord Vest Infrastructura si Servicii S.R.L. Baia Mare, precum si operatorii care vor fi desemnati in urma procedurilor de achizitie publica.

Conducerea Primariei Municipiului Baia Mare va fi informata in permanenta de catre Dl. Aosan Marius, director executiv, in legatura cu actiunile intreprinse si ii va prezenta acesteia Planul de interventie pentru lucrarile de deszapezire, in functie de operatorii economici disponibili si implicati.

De asemenea, rugam asociatiile de proprietari, persoanele fizice si societatiile comerciale sa curete zapada si gheata de pe trotuarele si aleile pietonale din fata cladirilor pe care le detin sau le administreaza, ori de cate ori este nevoie pentru a degaja zapada acumulata, in vederea facilitarii accesului si a prevenirii posibilelor accidente”, a spus Marinel Rob in comunicatul de presa.

Planul de interventii pentru lucrarile de deszapezire contine urmatoarele etape:

a). Combaterea poleiului de pe strazile municipiului Baia Mare

– activitate care se face cu scopul maririi coeficientului de aderenta al autovehiculelor fata de drum si se desfasoara in zona de autorizare, pe strazi si cu frecvente de lucru prevazute in Anexele 1 si 2;

– se face cu emulsie de clorura de sodiu (sare);

– se executa cu utilaje specifice si se efectueaza in special in pante, poduri, sensuri giratorii, intersectii, statiile mijloacelor de transport in comun, piete, pe artere de circulatie situate in apropierea cursurilor de apa, pe artere de circulatie aglomerate.

b). Curatatul mecanic al zapezii

– consta in periatul mecanizat al zapezii, pluguitul, incarcatul, transportul si descarcarea zapezii in locuri autorizate;

– pluguitul se aplica pe strazi unde grosimea de zapada depaseste 8 cm astfel incat dupa actionare cu material antiderapant acestea sa fie aduse la starea initiala (la negru).

c). Curatatul zapezii si evacuarea acesteia din intersectii

– activitate care se desfasoara in special noaptea.

Activitatile de la punctele a, b, c se fac de firma contractanta S.C. NORD VEST INFRASTRUCTURA SI SERVICII S.R.L.

d). Largirea strazilor dupa pluguit

– activitate care se desfasoara prin inlaturarea zapezii pana la bordura.

e). Deszapezire si combatere polei a parcarilor, trotuarelor, locuri de joaca, platouri

– activitate efectuata de personalul si utilajele SPAU Baia Mare.

f). Curatare guri de scurgere, transportul zapezii si a ghetii de pe reteaua de canalizare

– activitate efectuata de personal si utilaje S.C. VITAL S.A.

g). Curatarea de zapada si gheata a statiilor de autobus, prevenirea cu material antiderapant in jurul si interiorul acestora

– activitate executata cu personalul S.C. URBIS S.A.

h). Consiliile civice de cartier au obligatia de a constientiza cetatenii si agentii economici de la parterul blocurilor, de a-si curata trotuarele si parcarile dintre (intre) blocuri.

i). Personalul Politiei Locale – Birou Mediu, va monitoriza si sanctiona conform hotararii Consiliului Local, agentii economici si persoanele fizice care nu curata trotuarele din zona care le apartine.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. Iugas

  Birocrat coborât în Baia Mare pe filiera “zoopolitikonului” local, cu familia bine mufată la țâța bugetară. Adică va face fix nimic.
  Sper din toată inima să mă înșel. Rămâne să ne dovedească contrariul.

  Reply
 2. mmm

  cat de penibil …in primul rand Rob trebuia sa demisioneze … impreuna cu el toti consilierii acoliti si aghiotantii lui Kake … vine sa faca dezapezire de la 2 luni de cand a inceput iarna …si vad acolo prin firme, una ce e a lui Dolha, asa se aude prin oras … sunt curios firma respectiva la ce licitatie a participat ???? la aia de numire a lui masa lui Kake in PNL???? jeguri sociale, asta e descrierea perfecta pentru cei care conduc primaria si activ si din umbra

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *