Ce produse pot fi consumate si dupa data expirarii

Reclame home 1
Reclame home 1

supermarket-main1Unele produse alimentare au o durata de viața mai lunga decat cea semnalata pe ambalaj, lucru confirmat de asociația franceza ’60 de milioane de consumatori’. Sudinfo.be enumera cateva produse care pot fi consumate si dupa expirare, transmite Agerpres.

Pe ambalajele produselor sunt indicate mai multe date: data limita pentru consum (a se consuma pana la…), obligatoriu de respectat pentru calitatea produsului, sau data limita de consum optim (a se consuma de preferința inainte de…), care nu trebuie neaparat respectata.

Printre produsele care pot fi consumate fara probleme si dupa data expirarii trecuta pe ambalaj figureaza:

Branzeturile: daca nu se desface ambalajul ermetic, branza poate fi pastrata cu pana la doua saptamani mai mult decat data limita, desi este preferabil sa se respecte aceasta data.

Iaurturile: Pot fi pastrate cu pana la o luna mai mult decat data limita, in funcție de compoziție (la iaurtul cu fructe intregi, de exemplu, data este mai scurta).

Jambonul si carnații uscați: Aceste mezeluri pot fi consumate cu pana la doua saptamani dupa data limita.

Laptele UHT poate fi baut si la o luna de la data expirarii, daca sticla sau cutia nu este deschisa.

Ciocolata: Chiar daca tabletele sunt acoperite de un strat subțire alb, datorat contactului aerului cu cacaua, ciocolata se menține buna si doi ani dupa data limita.

Produsele congelate: Datorita faptului ca sunt inghețate, ele pot fi consumate cu pana la doi ani mai mult decat data expirarii.

Orezul si pastele fainoase pot fi pastrate si trei ani peste data limita inscrisa pe ambalaj.

Mierea este un produs care aproape ca nu se perimeaza. Cam dupa cinci ani incepe sa isi schimbe gustul, incheie sudinfo.be.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole