Ce putem obține de la Croația, Olanda și Ungaria, în următoarele trei meciuri de la Campionatul European

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

După ultima zi din faza grupelor Campionatului European de handbal, naționala României și-a aflat următoarele trei adversare din Main Round: din Grupa C au venit Croația, Olanda și Ungaria, informează lead.ro.

Croația și-a confirmat statutul de mare surpriză a turneului final învingând și Serbia, 25-24, după un meci foarte spectaculos, și a intrat în grupa României cu maximum de puncte: 4. La fel ca Norvegia.

În celălalt meci al Grupei D, Ungaria a condus chiar și la patru goluri Olanda, dar campioanele mondiale en-titre s-au salvat în a doua repriză. Cu această victorie obligatorie, Olanda și-a obținut calificarea în Main Round, unde va intra cu două puncte. Ungaria, deși învinsă, s-a calificat și ea, dar va intra fără puncte. Serbia, care zilele trecute a mai pierdut-o și pe biata Andrea Lekic, care va absenta o lungă perioadă (ruptură a tendonului ahilian), a ratat calificarea.

GRUPA II

Norvegia – 4 puncte

Croația – 4 puncte

Germania – 2 puncte

Olanda – 2 puncte

Ungaria – zero puncte

România – zero puncte

România va juca pe 10 decembrie (ora 19.15), contra Croației, un meci care poate deschide (sau închide) drumul Naționalei spre etajele superioare ale unei grupe pe care, la cum au arătat lucrurile până aici, Norvegia ar trebui să o câștige fără mari probleme.

Pe 14 decembrie (21.30) urmează meciul cu Ungaria, iar pe 15 decembrie (ora 17.00) cel cu Olanda, un program destul de ciudat, cu patru zile libere între primul și al doilea meci din Main Round.

Primele două clasate vor merge în semifinale, locul trei va intra în meciul de clasament pentru locurile 5 și 6, un obiectiv despre care Bogdan Burcea a spus așa:

„Este tot ce îmi doresc. Știu că pare ciudat în acest moment, dar avem datoria să încercăm acest lucru, de asta suntem aici. Încercăm să reprezentăm România cât mai bine, să aducem bucurie suporterilor, chiar și criticilor. Pentru că românii sunt obișnuiți cu handbal de calitate în această perioadă. Trebuie să demonstrăm că suntem în stare să facem acest lucru”.

Tot Burcea a spus că are mare încredere în echipa României, de-asta a fost și foarte calm pe bancă, „Dar când vom aborda meciurile din grupele principale – o să le transmit și fetelor asta – poate că e momentul să ne și enervăm puțin. Să ne adjudecăm niște victorii, pentru că suntem în stare să o facem”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *