Ce se intampla atunci cand parintii isi „plesnesc” copiii inca din primul an de viata al acestora?

PNL

E foarte probabil ca lovirea unui copil in primul an de viata sa declanseze o adevarata „cursa a inarmarilor” – un cerc vicios al comportamentului „rau” al copilului, spun autorii americani ai unui studiu care a urmarit 1.900 de familii, timp de mai multi ani.

Familiile studiate au participat la un proiect de cercetare numit Fragile Families and Child Wellbeing Study, care a implicat copii nascuti in orase mari din SUA, intre anii 1998 si 2000. Rezultatele  au fost publicate in Journal of Youth and Adolescence.

Fiecare familie a foast evaluata la scurt timp dupa nasterea copilului, apoi din nou cand copilul avea aproximativ 1 an, 3 ani si 9 ani. Printre altele, parintii au fost intrebati daca si-au palmuit copiii, daca acestia aveau purtari agresive, incalcau regulile stabilite de parinti sau se impotriveau fatis parintilor.

28% dintre parinti au raspuns ca si-au plesnit copiii in primul an de viata al acestora, iar 57% dintre parinti au recunoscut ca i-au lovit astfel cand aveau 3 ani; 53% au spus ca i-au plesnit cand aveau 5 ani, iar 49% – cand aveau 9 ani. Parintii care au spus despre copiii lor ca aveau mai multe probleme de comportament erau si cei care ii loveau tot mai mult, pe masura ce cresteau.

Unul dintre autori, Michael MacKenzie, profesor la Columbia University School of Social Work din New York, spune ca situatia se aseamana cu o „cursa a inarmarilor”: parintii devin tot mai aspri, copilul devine tot mai agresiv si cu totii sunt prinsi in acest ciclu, in care agresiunea din partea parintilor alimenteaza comportamentul negativ al copilului si tot asa.

Iar acest proces poate incepe foarte devreme si, cu cat incepe mai devreme, cu atat pare sa se se amplifice mai rapid; cercetatorii banuiesc ca lovirea unui copil inca din primul an de viata poate duce la declansarea acestui cerc vicios.

Acesti parinti, cred oamenii de stiinta, au nevoie de consiliere si recomandari mai insistente pentru a reusi sa gestioneze comportamentul copilului fara a recurge la lovirea lui.

Sursa: Fox News

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1