Ce se intampla cu alesii care si-au schimbat partidul

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

alesii-voteazaComisia juridica a Camerei Deputatilor a decis marti ca alesii locali care si-au schimbat partidul in baza ordonantei 55/2014 sa isi pastreze mandatele, informeaza Agerpres.

Comisia a dezbatut marti ordonanta de urgenta 55/2014 care a permis alesilor locali sa plece de la un partid la altul si a decis sa initieze un proiect de lege care sa respinga aceasta ordonanta declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala.

Comisia juridica a respins doua amendamente formulate de PNL care prevedeau ca primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali si judeteni care si-au schimbat partidul in baza ordonantei 55 sa isi piarda mandatele in momentul in care legea de respingere a ordonantei va fi publicata in Monitorul Oficial. Un alt amendament respins de Comisia juridica prevedea ca schimbarea partidului de catre alesii locali in baza ordonantei 55 constituie abuz in serviciu. Amendamentele au fost respinse cu 13 voturi impotriva, 7 pentru si doua abtineri.

Secretarul comisiei, deputatul PNL Gabriel Andronache, a declarat in cadrul dezbaterilor ca ceea ce a decis comisia nu este in acord cu cerintele Curtii Constitutionale.

“Consideram o modalitate nefericita cea in care considerati dumneavoastra, majoritatea parlamentara, sa reglementati aceasta situatie si credem ca nu reprezinta punerea in acord cu decizia Curtii Constitutionale. Pe cale de consecinta, in masura in care formula pe care o veti adopta nu corespunde deciziei Curtii, ne rezervam dreptul de a ataca din nou la Curte ceea ce veti reglementa dumneavoastra”, a spus Andronache.

Membrii Comisiei juridice au respins de asemenea un amendament adoptat in Comisia de administratie, cea care a facut un raport prealabil prin care se interzice Guvernului de a emite ordonante “ale caror efecte pot incalca principiile constitutionale ale statului de drept si deciziile Curtii Constitutionale”.

“Este o aberatie juridica. E de la sine inteles acest lucru si tocmai de aceea exista o curte Constitutionala care sa cenzureze eventualele derapaje. E ca si cum se interzice romanilor sa savarseasca infractiuni”, a precizat presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca.

Comisia juridica urmeaza sa se intalneasca in cursul zilei de marti cu membrii Comisiei de administratie pentru a finaliza un raport comun pe aceasta ordonanta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *