Ce se întâmplă cu Jocurile Olimpice de la Tokyo?

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori, a declarat marţi că este „absolut imposibilă” o nouă amânare a competiţiei din cauza pandemiei coronavirus, informează agenția locală Kyodo. Pe de altă parte, un sondaj de opinie arată că doar 14,1% dintre japonezi susţin desfăşurarea Jocurilor în vara acestui an, în timp ce 44,8% sunt de părere că acestea ar trebui din nou amânate, iar 35,5% s-au pronunţat în favoarea anulării competiţiei.

eful Comitetului de organizare a arătat că amânarea Jocurilor nu este o opţiune, deoarece mulţi oficiali care au jucat un rol cheie în pregătiri sunt împrumutaţi de la alte organizaţii, inclusiv de la guvernul metropolian din Tokyo.

Fost prim-ministru al Japoniei, Yoshiro Mori a precizat, totodată, că ţara sa urmează să stabilească până în luna martie dacă va fi permis accesul spectatorilor veniţi din străinătate la competițiile din cadrul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare din următoarele luni.

Japonia se confruntă cu un număr record de infectări cu Covid-19 începând din luna noiembrie, iar starea de urgenţă a fost declarată în zona metropolitană Tokyo şi trei prefecturi adiacente.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *