Ce spun doua dintre elevele cu 10 pe linie la BAC

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ZiarMM a stat de vorba cu doua din cele patru eleve din Maramures care au reusit sa obtina media 10 la examenul de Bacalaureat 2017.

Mara Mihali (foto dreapta) de la Colegiul National „Vasile Lucaciu” Baia Mare spune ca nu se astepta la acest rezultat chiar daca probele au fost accesibile.

„Am considerat intotdeauna ca, in primul rand, examenul de bacalaureat este mai mult decat o lupta cu materia in sine, o lupta cu mine insami in incercarea de a da randament maxim in cele trei ore cat a durat fiecare proba. Per total, probele au fost accesibile, neprezentand vreun subiect care sa necesite cunostiinta in profunzime a materiei. Cred ca de Romana imi era cel mai teama deoarece depindeam cumva de tipul de subiect pe care il primeam.

Nu pot sa spun ca ma asteptam. Am consultat baremul si stiam ca pe partea reala nu gresisem nimic, dar, in schimb, la Romana lucrurile erau destul de relative, dat fiind faptul ca nota depinde foarte mult de viziunea corectorului, de conceptiile pe care le are, de exemplu, in legatura cu temele pe care trebuie sa ne construim eseurile”, a spus Mara Mihali.

Fosta eleva de la Lucaciu sustine ca a incercat sa invete constant pe parcursul celor patru ani pentru a putea ajunge la un astfel de rezultat.

„Am incercat sa invat constant pe parcursul celor patru ani de liceu, in special la Matematica si Informatica, materiile pe care era bazat profilul meu si asta a ajutat pentru ca nu am avut de recuperat materie in clasa a 12-a si luna finala a fost strict de recapitulare. Pe Romana, in schimb, am inceput sa ma focusez doar de la inceputul clasei a 12-a cand eram deja hotarata ca vreau sa aplic in strainatate, stiind ca voi fi conditionata de notele din bac pentru a fi acceptata.

Totusi, este si o chestiune de sansa, de cat de multi poti oferi in momentul respectiv. Si pot sa spun ca in ceea ce priveste Romana, am avut ocazia sa scriu despre opera pe care am apreciat-o cel mai mult in programa scolara – Ion, de Liviu Rebreanu – si cred ca lucrul acesta s-a vazut intr-o oarecare masura, plus ca primirea unui subiect pe care stiam ca il stapanesc si mi se potrivea mi-a dat incredere in mine”, a mai precizat tanara

In privinta studiilor universitare, Mara Mihali adauga ca „imi voi continua studiile in Anglia, in domeniul Informaticii, la University of Cambridge”.

Adriana Maris (foto stanga) de la Colegiul National „Gheorghe Sincai” Baia Mare a reusit si ea 10 pe linie, afirmand ca” examenul mi s-a parut accesibil, de o dificultate medie. Am apreciat ca m-am descurcat destul de bine, dar a fost o surpriza foarte placuta sa aflu rezultatul final”.

Ea mai mentioneaza ca secretul atingerii acestui rezultat a fost munca, dar si alte detalii.

„Secretul meu a fost munca, dorinta de a excela si sustinerea familiei si celor apropiati si implicarea profesorilor exceptionali care m-au indrumat pe parcursul celor patru ani de liceu. Imi doresc sa merg mai departe la Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca”, a adaugat Adriana Maris.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2