Ce spune eleva din Baia Mare care a luat 10 pe linie la BAC

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Diana Cezara Toader a reusit sa obtina 10 pe linie la examenul de Bacalaureat din acest an, performanta ce a mai fost atinsa de un singur elev, din Targu Lapus.

Performera de la Colegiul National „Gheorghe Sincai” a acceptat sa vorbeasca, pentru ZiarMM.ro, ecu privire la acest examen.

Reporter: Care este secretul succesului la examenul de Bacalaureat?

Diana Cezara Toader: Secretul acestui succes a fost ambitia, perseverenta, profesorii care m-au indrumat, faptul ca m-am pregatit din timp astfel incat in luna martie a acestui an am avut materia pentru bacalaureat parcursa, la toate disciplinele. Un alt secret a fost sa imbin armonios invatatul cu relaxarea si sportul.

Rep.: Te-ai pregatit mult? Examenul cum ti s-a parut?

D. C. T.: M-am pregatit intre 6-8 ore pe zi. Subiectele de la cele trei examene le-am considerat de dificultate medie, fiind obisnuita cu subiecte de dificultate mai mare la olimpiadele la care am participat in anii de liceu. La doua din probele de bacalureat am fost premiata, la Logica am obtinut anul acesta locul 1 la olimpiada, faza nationala, iar la limba romana locul 1 la olimpiada judeteana.

Rep.: Te-ai asteptat sa obtii media 10? Emotii ai avut?

D. C. T.: Am avut emotii , dar dupa ce am citit subiectele m-am detasat si m-am concentrat sa le rezolv corect. La finalul celor trei examene, dupa ce am consultat baremele, am sperat ca voi lua nota 10.

Rep: Crezi ca examenul de bacalaureat e elocvent pentru un liceean sau nu e prea relevant?

D. C. T.: Da, consider ca acest examen e elocvent. Fiecare materie parcursa in liceu mi-a adus ceva valoros in pregatirea mea, in plus corpul profesoral de elita pe care l-am avut la Colegiul National „Gh. Sincai” m-a ajutat sa performez.

Rep.: Cum ai reusit sa te descurci cu scoala si sportul in acelasi timp?

D. C. T.: Practic Taekwon-do de 7 ani. Acest sport mi-a adus echilibru si armonie in toate. Consider ca succesul se ascunde in ambitia de a nu renunta, de a fi mereu optimista si increzatoare in tot ceea ce mi-am propus.

Rep.: Ce doresti sa faci in continuare si la ce facultate vrei sa mergi?

D. C. T.: Doresc sa urmez in paralel specializarea Drept si Management in limba engleza. In viitor as dori sa profesez ca si avocat in domeniul Dreptului Afacerilor si Comercial sau ca si judecator pe Contencios Fiscal si Administrativ.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

9 Comments

 1. Mihai

  Multe felicitari acestei eleve, pentru rezultatele deosebite.
  Este o mandrie pt baimareni sa avem asemenea modele de elevi!

  Reply
 2. Mara

  Felicitari elevei si profesorilor de la Colegiul National Gheorghe Sincai pentru acest rezultat deosebit.

  Reply
 3. Stanca

  Un rezultat de exceptie pt aceasta frumoasa domnisoara.
  Colegiul National Gheorghe Sincai ramane in topul celor mai bune licee!

  Reply
 4. Alina

  Colegiul National Gheorghe Sincai va fi mereu number one!
  Felicitari Diana!
  Felicitari profesorilor si parintilor!

  Reply
 5. dilau

  prietene steko, eu zic s-o felicitam si noi doi pe diana.nu stiu tu, dar eu n-am luat un 10 in viata mea.mai draga diana, bafta in continuare.pe drumul asta sigur nu ajungi ca noi doi – unul cu sapa altul cu surubele -.

  Reply
  1. STEKO

   Ma crezi,nu ma crezi,stirile de aceasta natura imi provoaca multa bucurie,nici nu doresc acestor,,copii”sa dea din sapa sau sa stringa surube in,,strainezia”,locul lor ar fi acasa,munca lor sa fie pretuita la justa ei valoare,dar stii Diugule,un om ca acest(i)copi(i)l sint sigur ca-si va gasi drumul in viata.Bravo!

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2