CE SPUNE LEGEA – Cați ani stai după gratii dacă împrumuți mașina unuia care nu are permis

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O practică destul de des întalnită, mai ales prin satele din Maramureș, este aceea de a împrumuta mașina unuia sau altuia, pentru că doar merge de ici pană aici. Însă ce nu știu mulți este că cel care împrumută mașina unuia care nu are permis de conducere este pasibil de pușcărie.

Potrivit Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Polițiștii spun că, în plus, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice a unei persoane despre care se ştie că se află în situaţiile amintite sau sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psihoactive.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2