Ce spune MAPN despre recrutarea tinerilor pentru razboi

Reclame home 1
Reclame home 1

soldati razboiMinisterul Apararii Nationale a infirmat vineri existenta vreunui proces de mobilizare a rezervistilor si de recrutare a tinerilor pe teritoriul Romaniei, dupa ce in presa au aparut mai multe informatii pe marginea acestui subiect, informeaza Agerpres.

„Ministerul Apararii Nationale infirma categoric existenta vreunui proces de mobilizare a rezervistilor si de recrutare a tinerilor pe teritoriul Romaniei. Mobilizarea rezervistilor si incorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea starii de razboi sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/ 2009 privind regimul starii de mobilizare partiala sau totala a fortelor armate si al starii de razboi”, se arata intr-un comunicat al ministerului.

MApN a precizat in luna mai 2014 ca ordinul comun publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, privind actualizarea modelului certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare, pentru efectuarea vizitei medicale, este un demers legal, in conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, cu modificarile si completarile ulterioare, care prevede in mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document.

Potrivit MApN, certificatul este unul similar cu cel al soldatilor si gradatilor profesionisti, iar masura legislativa nu are nicio legatura cu eventuale evolutii in mediul de securitate in vecinatatea Romaniei.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole