Ce spune Prefectura Maramures despre situatia de la Primaria Sapanta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

sapana-gheorghe-pop-primarul-interimar-al-comunei-urmarit-penalCa urmare a unor articole aparute in mass-media locala vizavi de situatia speciala din comuna Sapanta, pentru corecta informare a maramuresenilor, Institutia Prefectului Judetului Maramures face cateva precizari:

1. Conform Hotararii Consiliului Local Sapanta cu nr. 16/3.10.2014 in functia de viceprimar a fost ales Nicolae Dorel Codrea.

2. Avand in vedere situatia speciala din administratia comunei Sapanta si potrivit art. 72 din Legea 215/2001 atributiile ce sunt conferite de lege primarului sunt exercitate de drept de catre viceprimarul Nicolae Dorel Codrea.

3. In conformitate cu prevederile art. 69 alin. 6 din Legea 215/2001 privind administratia publica locala, data organizarii alegerilor pentru functia de primar se stabileste se stabileste de catre Guvernul Romaniei, la propunerea prefectului. Acestea se organizeaza in maximum 90 de zile de la data pronuntarii hotararii instantei de contencios administrativ. Sentinta civila nr. 3336/2014 a Tribunalului Maramures a fost comunicata Institutiei Prefectului Judetului Maramures la data de 1 octombrie 2014, iar Incheierea de indreptare a erorii materiale a acesteia ne-a fost comunicata la data de 20 octombrie 2014.

4. Cu adresa nr. 9725/21 octombrie 2014 (a doua zi de la comunicarea Incheierii) Institutia Prefectului a transmis Ministerului Afacerilor Interne – Directia Generala pentru Indrumarea si Controlul Institutiei Prefectului – documentatia in vederea stabilirii datei organizarii alegerilor partiale pentru functia de primar al comunei Sapanta.

5. La data de 20 ianuarie 2015, reprezentantii Institutiei Prefectului Judetului Maramures au contactat telefonic Directia Generala pentru Indrumarea si Controlul Institutiei Prefectului din cadrul M.A.I. pentru a li se comunica stadiul elaborarii proiectului de hotarare de Guvern. Va comunicam faptul ca Directia Generala pentru Indrumarea si Controlul Institutiei Prefectului a reactualizat in cursul lunii ianuarie 2015 „Nota – raport privind unitatile administrativ teritoriale din Romania in care sunt necesare alegeri partiale de primari/consilii locale”. Acest material a fost inaintat viceprim-ministru Gabriel Oprea, care impreuna cu prim-ministru Victor Ponta vor lua decizia organizarii alegerilor partiale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2