CE SPUNE SINDICATUL – Toți profesorii din Maramureș vor avea vouchere de vacanță

Toți angajații din învățământul preuniversitar care, în anul 2022, au desfășurat cel puțin o zi activitate în baza unui contract individual de muncă încheiat cu o unitate de învățământ trebuie să beneficieze de vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare angajat. O spune Departamentul Juridic al Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș (SLIMM).

”Conform Ordinului Ministrului Educației nr. 3.498/ 2022, voucherele de vacanță pentru anul 2022, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare angajat, se acordă tuturor persoanelor care au calitatea de angajat și au desfășurat activitate în perioada de referință, respectiv pe parcursul anului 2022, indiferent de perioada lucrată. Dar, întrucât există angajați noi, începând cu 1 septembrie 2022 sau ulterior, ori angajați care au avut contractul individual de muncă suspendat (pentru situații precum: concediu îngrijire copil, concediu fără plată etc.) și și-au reluat activitatea, unitățile școlare trebuie să demareze procedura de achiziție a voucherelor de vacanță și pentru aceste aceste categorii de angajați”, explică prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.

Acesta a mai precizat că voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și au perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic: „Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului. Cei 10% impozit, adică 145 de lei, sunt reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere sunt date”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu