Ce taxe trebuie sa plateasca comerciantii care vor sa-si vanda produsele la Castane 2018

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In sedinta din data de 29 august, consilierii locali baimareni au aprobat un proiect de hotarare privind taxele de utilizare temporara a locurilor publice pentru zonele de desfasurare a evenimentului Sarbatoarea Castanelor 2018.

Vezi mai jos proiectul de hotarare:

Art. 1 Se aproba prin derogare de la H.C.L. nr.549/2017, taxele de utilizare temporara a locurilor publice pentru zonele de desfasurare a evenimentului cultural cu titlul “Castane 2018” in perioada 28 septembrie-07 octombrie 2018 dupa cum urmeaza:

a) pentru activitatea de alimentatie publica, comercializare cozonac secuiesc, patiserie, produse de panificatie, produse de sezon si orice alte produse in perioada 28 septembrie-07 octombrie 2018 pentru zona Pta Libertatii sau zona Bdul Unirii: 200 lei/mp/perioada

b) pentru vanzarea produselor de sezon: castane, porumb fiert, must, vin si alte asemenea:

2000 lei/casuta de dimensiunea 3m/2m in perioada 28 septembrie-07 octombrie 2018 pentru zona Pta Libertatii sau Bdul Unirii.

c) pentru vanzare produse de artizanat:

2000 lei/casuta de dimensiunea 3m/2m in perioada 28 septembrie-07 octombrie 2018 pentru zona Pta Libertatii sau Bdul Unirii.

d) pentru jocuri gonflabile/parc de distractii in perioada 28 septembrie-07 octombrie 2018 pentru zona Pta Libertatii sau Bdul Unirii – 200 lei/mp/perioada.

Art.2.(1) Comerciantii detinatori de terase sezoniere care functioneaza in perimetrul evenimentului cultural cu titlul “ Castane 2018” avand contracte de inchiriere, sunt scutiti de taxa de utilizare temporara a locurilor publice mentionate la art.1.

(2) In cazul in care, acestia doresc sa-si extinda terasele pe perioada evenimentului cultural cu titlul “ Castane 2018”, vor plati taxa prevazuta la art. 1 lit.a.

Art.3. Comerciantii care participa la Targul produselor traditionale si mesterii populari care apartin Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures, vor achita Primariei Municipiului Baia Mare, pentru perioada 28.09-07.10.2018, o taxa de 10 lei /mp/perioada pentru spatiul ocupat.

Art.4. Organizatiile nonguvernamentale care doresc sa participe la evenimentul cultural cu titlul “ Castane 2018” (exceptand activitatile de alimentatie publica), vor achita o taxa de 10 lei/mp/perioada.

Art.5. Taxa de salubrizare este cuprinsa in taxele de utilizare temporara a locurilor publice prevazute la art. 1.

Art.6. Contravaloarea curentului electric consumat de catre agentii economici, se va achita direct operatorului.

Art.7. (1) Suprafetele acordate comerciantilor se atribuie direct pe principiul primul venit primul servit in limita locurilor disponibile.

(2) In cazul in care exista doua sau mai multe solicitari pentru acelasi amplasament se va organiza licitatie cu strigare intre respectivii solicitanti cu cel putin trei zile lucratoare anterior debutului activitatii. La licitatie pot participa doar comerciantii care au depus cereri insotite de documentele cerute conform anuntului publicat.

(3) Structurile de vanzare trebuie sa fie avizate de catre Comisia de Estetica Urbana.

Art.8. Se aproba Caietul de sarcini pentru atribuirea prin licitatie publica cu strigare a amplasamentelor aflate pe domeniul public al Municipiului Baia Mare cu ocazia evenimentului cultural cu titlul “Castane 2018” conform Anexei nr. 1, care face parte integranta din prezenta hotarare.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole