CE transmite un nou avertisment Romaniei, dupa modificarea Codurilor penale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia Europeana are in vedere noi contramasuri impotriva Romaniei in urma relaxarii legislatiei anti-coruptie, a declarat marti un purtator de cuvant al executivului comunitar, citat de agentia dpa, conform Agerpres.

Reactia survine dupa votul dat saptamana trecuta in parlamentul roman pentru revizuirea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, noteaza agentia de presa, amintind ca la inceputul lunii Comisia Europeana a avertizat Romania asupra unor ″masuri imediate si decisive″⁣ daca parlamentul voteaza respectivele modificari.

Raspunzand marti unei intrebari adresate de un jurnalist, purtatorul de cuvant comunitar a spus: ″Daca intrebarea dumneavoastra se refera la masuri imediate si decisive in cazul pe care l-ati mentionat, raspunsul este ″⁣da″⁣. Da, se va intampla″⁣. El nu a mentionat insa in ce ar consta masurile despre care a vorbit.

Potrivit agentiei dpa, o posibilitate ar fi lansarea unei proceduri de infringement, a carei etapa finala ar putea fi sesizarea de catre Comisia Europeana a Curtii de Justitie a UE. O alta posibilitate ar fi activarea articolului 7, masura deja luata impotriva Ungariei si Poloniei. Activarea articolului 7 poate implica suspendarea dreptului de vot al unui stat in Consiliul UE, dar cu conditia ca toate celelalte state membre sa fie de acord cu o asemenea sanctiune.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2