Ce trebuie sa faci pentru a suporta mai usor caldura

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

caniculaPe timp de canicula, activitatile zilnice pot fi continuate, dar organismul este pus la grea incercare. Site-ul passionsante.be propune opt metode prin care temperaturile ridicate pot fi suportate mai usor.

Felul in care reactioneaza organismul la caldura depinde de datele genetice si de metabolismul fiecaruia. Cateva recomandari de ordin general se potrivesc totusi tuturor.

Sunt contraindicate eforturile mari in orele cele mai calduroase.Cumparaturile se pot face dimineata sau la sfarsitul zilei. Nu se recomanda nici activitati sportive, mai ales dupa o perioada de inactivitate. Cei care fac regulat sport trebuie sa stie ca ritmul cardiac poate creste de la zece la 15 pulsatii pe minut, asa incat este bine ca activitatea sportiva sa creasca progresiv.

Este necesara adaptarea conditiilor ambientale.Storurile trebuie coborate, iar draperiile, trase in timpul zilei. Camerele se aerisesc dimineata si seara, cand temperaturile sunt mai scazute. Este recomandabil ca geamurile sa fie lasate noaptea deschise. Fiindca aragazul produce si el caldura, vara este vremea mancarurilor reci. Nu strica nici un aparat de aer conditionat.

Unul dintre mecanismele prin care corpul isi regleaza temperatura interna este transpiratia, proces important care nu trebuie oprit.Pierderile de lichid trebuie compensate cu aporturi hidrice semnificative si regulate (cel putin doi litri pe zi), precum si printr-o alimentatie bogata in fructe si legume. Dusurile cu apa calduta — si chiar rece pentru cine suporta — fac sa scada temperatura corporala. O batista umeda aplicata pe tample si la incheietura mainii, dar si o picatura de apa de colonie sporesc si ele gradul de confort.

Nu se recomanda expunerea directa la soare, desi tentatia unei bauturi racoritoare pe o terasa este mare. Nici lucrul in gradina la orele fierbinti nu este indicat, cine se aventureaza sa faca acest lucru riscand sa ii fie rau, sa aiba greata si dureri de cap. In timpul celor mai calduroase ore este bine sa se stea in interior sau afara, la umbra, sub un copac, unde circula mai mult aer proaspat.

Alcoolul si caldura nu se potrivesc deloc, asa incat se recomandaevitarea bauturilor alcoolice, desi efectul imediat este potolirea setei.

Pe canicula este bine sa se poarte haine largi, din fibre naturale (bumbac sau in).Materialele sintetice se lipesc de piele, lucru extrem de neplacut, accentuand transpiratia. Ele pot provoca si iritatii cutanate. Este indicata si purtarea palariilor cu boruri mari, a sepcilor sau a bandanelor.

Pe cat posibil, este bine sa se evite locurile aglomerate, mai ales daca este vorba de spatii inchise.

Inainte de plecarea cu masina se recomanda aerisirea ei si ar fi bine ca drumurile lungi sa fie amanate.Transportul in comun este de evitat in orele cele mai calduroase, dar, daca nu se poate astfel, o sticla cu apa trebuie sa fie mereu la indemana.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2