Ce trebuie sa stie studentii din Baia Mare care sunt nemultumiti de notele de la examen

Studentii din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare care sunt nemultumiti de notele pe care le-au primit in sesiunea de examene, ce se afla in desfasurare, trebuie sa stie ca au cateva drepturi.

Printre acestea, contestarea notei in termen de doua zile de la publicarea ei, conform regulamentului universitatii.

Iata cateva dintre drepturile pe care le au studentii:

Art. 7.10 din “Regulamentului privind activitatea profesionala a studentilor utilizand sitemul ECTS” al UTCN: “Contestatiile referitoare la rezultatele procesului de evaluare se pot depune la secretariatul facultatii in termen de doua zile lucratoare de la publicarea rezultatelor. Contestatia este solutionata de Biroul Consiliului Facultatii in termen de 3 zile de la data depunerii contestatiei.[…]”

Art. 11 litera Ş din “Codul drepturilor si obligatiilor studentilor” aprobat prin Ordinul MECTS nr.3.666/2012, “Dreptul de a contesta notele obtinute la examenele scrise, conform regulamentelor interne ale universitatii. Rezolvarea contestatiei va fi facuta de catre o comisie din care nu fac parte cadre didactice care au evaluat initial, in prezenta studentului contestator, in cazul care studentul solicita acest lucru;”

Art. 9.22 din “Codul universitar al drepturilor si obligatiilor studentului din Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca”: “Dreptul de a contesta notele obtinute la examenele scrise, conform Regulamentului privind activitatea profesionala a studentilor utilizand sistemul ECTS. Rezolvarea contestatiei va fi facuta de catre o comisie din care nu fac parte cadre didactice care au evaluat initial, in prezenta studentului contestator, in cazul care studentul solicita acest lucru”.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1