Ce vrea sa faca Consiliul Judetean cu terenul de la Lapusel

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Teren-de-vanzareMiercuri, 29 iulie, la sediul Consiliului Judetean Maramures, presedintele Zamfir Ciceu s-a intalnit cu reprezentanti ai asociatiilor de producatori din judetul Maramures. Intalnirea a vizat consultarea publica a potentialilor parteneri in constituirea unei viitoare societati agricole prin intermediul careia se doreste apararea intereselor comune ale producatorilor, dar si valorificarea potentialului agricol al judetului.

“Pentru ca in judetul Maramures este nevoie de o asemenea investitie, ne-am gandit sa lansam o astfel de provocare. Interesul Consiliului Judetean este acela de a da terenului din zona Lapusel, aflat in proprietatea judetului Maramures, o destinatie utila pe segment agricol. Initiativa ar urma sa cuprinda mai multe obiective care se vor stabili de catre viitorii membri asociati”, precizeaza Zamfir Ciceu, presedinte al Consiliului Judetean Maramures.

In urma discutiilor, s-a punctat importanta asocierii in perspectiva noilor programe de finantare 2014 – 2020, orientate spre calitate si valorificarea potentialului agricol al judetului.

“Acesta discutie este un prim pas, urmand sa trecem la punerea in practica a acestei initiativa”, concluzioneaza presedintele Consiliului Judetean Maramures.

cjmaramures.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. nicolae

  Ce rost a mai avut sondajul lor in aceasta chestiune daca nu au tinut cont nici macar de ce au propus la vot ? Era vorba de a alege intre : parc industrial,scoala de echitatie si hala de achizitie agro-alimentara. Ce e prostia asta cu CAP-ul ? O sa are pamantul cu malai ?Pai producatorii agricoli sunt praf, de fapt cred ca noi nici nu contam din punct de vedere agricol.Cum sa valorifici potentialul agricol al unui judet cu un amarat de teren.Nedumerirea mea e ca ce o sa faca pe acel teren ca sa apere interesele producatorilor, cand producatorii din piata agro-alimentara sunt mai rari decat capra neagra salbatica.Sau o sa le faca producatorilor un birou de avocatura si toate se rezolva.Dar trebuie sa recunosc ca e tare chestia asta cu CAP-ul si Ciceu o sa ramana in istorie maramureseana ca cel care a inventat cooperativa agricola privata pe teren de stat.E invers comunistilor care au inventat cooperativa agricola de stat pe terenuri private confiscate.La zi, la scolile serioase de drept se invata ca cooperativele sunt infiintate de membrii cooperatori si isi desfasoara obiectul muncii pe terenuri proprietate sau luate in arenda.Sa vedem ce o sa iasa din aceasta struto-camila si cu cat va creste investitia asta PIB-ul judeului, de altfel ultimul din Transilvania.Noi vrem sa ne masuram cu celalalte judete dar nu am avut un CJ care sa puna pe picioare un amarat de parc industrial, asta in timp ce CJ Cluj a pus in functiune peste 6 parcuri industriale.Orase ca Turda, Campia Turzii, Dej, Jibou sau mai nou Acas (SM) au parcuri industriale iar Satu Mare are un investitor care a trecut de 7500 de locuri noi de munca create.Noi ZERO si mai nou vrem sa concuram cu Insula Mare a Brailei pe teme agricole.

  Reply
  1. ioana

   Cernestean dormi ? Sau si liberali vor CAP ?Maine poimaine o sa-l bagati in partid si o sa ni-l prezentati ca pe un mare vizionar.

   Reply
 2. Pricop Dumitru

  Astia in loc sa aduca de la micutul Boc de Cluj modelul parcurilor industriale ,se vorbeste prin targ ca ar vrea sa depoziteze si sa recicleze la Farcasa toate gunoaiele judetului Cluj . Atata putem,ca in rest si Universitatea am maritat-o catre Cluj si acum profilurile bune s-au calatorit catre centru si incet incet se va inchide pravalia.Au inceput cu secretarele si caseria.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2