Ce vrea sa faca Obama dupa incheierea mandatului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

obamaPresedintele american, Barack Obama, si-a anuntat duminica dorinta de a reveni in Africa de Est dupa incheierea mandatului in fruntea Administratiei americane, printre intentiile sale numarandu-se escaladarea muntelui Kilimandjaro din Tanzania, un safari in parcul kenyan Massai Mara si odihna pe plaja din Lamu, relateaza luni AFP citata de Agerpres.

‘Stiu ca exista multe locuri in aceasta minunata tara (Kenya — n.r.) pe care nu le cunosc inca si pe care le voi vizita atunci cand voi reveni aici. Nu numai in Kenya, este un intreg ecosistem din Uganda in Tanzania’, a afirmat presedintele american intr-un interviu acordat postului de radio kenyan Capital FM, cu cateva ore inainte sa plece din tara natala a tatalui sau.

‘O escalada pe Kilimandjaro (5.895 de metri, cel mai inalt munte de pe continentul african — n.r.) ar trebui sa figureze pe lista lucrurilor pe care le voi face dupa ce imi voi termina mandatul. Serviciile secrete nu ma lasa sa urc pe munti, dar atunci cand voi fi din nou un cetatean obisnuit sper sa o pot face’, a adaugat el.

Presedintele american a mai spus ca ii plac foarte mult parcurile Massai Mara din Kenya si Serengeti din Tanzania si ca isi aminteste cu placere de o calatorie alaturi de sotie in insula Lamu, pe coasta kenyana, dupa logodna. ‘Lamu se afla in fruntea listei mele. Michelle si cu mine am fost acolo dupa ce ne-am logodit. Imi amintesc ca am luat un vaporas, am pescuit, iar capitanul vasului pregatea pestele direct pe plaja. A fost minunat’, a spus presedintele american.

Numeroase cancelarii occidentale, printre care cea americana, nu recomanda in prezent calatorii in insula Lamu, aflata pe lista Patrimoniului Mondial al U.N.E.S.C.O., din cauza apropierii de Somalia si a riscului de atentat sau rapire.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2