Ce vreme ii asteapta pe maramureseni in urmatoarele doua saptamani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea se va raci in urmatoarele zile in majoritatatea regiunilor tarii, temperaturile maxime coborand spre 13 grade in Transilvania, urmand ca, de saptamana viitoare, temperaturile sa inceapa sa creasca pana la maxime de 22 de grade in Muntenia, potrivit Estimarii evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 29 aprilie – 12 mai, publicate luni de Administratia Nationala de Meteorologie. Sunt prognozate si ploi in urmatoarele doua saptamani, mai insemnate cantitativ pe 30 aprilie, si dupa 4 mai, informeaza AGERPRES.

In Maramures, in primele trei zile de prognoza, vremea se va raci astfel incat, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va cobori la 14 grade, apoi procesul de incalzire va avea ca rezultat, in data de 3 mai, o medie regionala a temperaturilor maxime de 18 grade. Se estimeaza o noua racire pana pe 5 mai, spre 12 grade, in medie, dar pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice in jurul a 20 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

In prima saptamana, temperaturile nocturne vor avea mici variatii in jurul mediei de 6 grade, apoi vor urma 3 nopti mai reci, cand media lor se va situa in jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendinta minimelor termice va fi de crestere treptata, spre medii de 6 grade la sfarsitul intervalului de prognoza.

Vor fi intervale de timp in care va ploua, pe arii mai extinse si mai insemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil si in intervalul 4-6 mai. In celelalte zile, pe spatii mici vor fi ploi de scurta durata, cu probabilitate mai ridicata de aparitie dupa-amiaza si seara.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2