Cea mai in varsta femeie din lume a murit la 117 ani

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Misao-Okawa_2840965bJaponeza Misao Okawa, care detinea titlul de cea mai in varsta femeie din lume, a murit miercuri la 117 ani, dupa aproape o luna de la sarbatorirea zilei sale de nastere, au informat surse de la casa de batrani unde locuia, citate de AFP.

Aceasta doamna cocheta, nascuta la 5 martie si descendenta unor negustori de kimonouri din orasul d’Osaka (vest), a devenit oficial cea mai batrana femeie din lume la varsta de 114 ani, in februarie 2013. Ea ii succedase atunci unei alte japoneze care murise la varsta de 115 de ani.
Luna trecuta, cu ocazia implinirii a 117 primaveri, doamna Okawa a participat la o sedinta foto imbracata intr-un kimono roz incantator, cu o floare de aceeasi culoare in par. Mama a trei copii si bunica de sase nepoti, ea a fost inconjurata de familie, mai ales de fiul sau cel mare in varsta de 92 de ani si de cel mai tanar membru al familiei de 2 ani.

Cel mai batran barbat din lume, Sakari Momoi, este tot un japonez, in varsta de 112 ani. Media de viata in randul japonezilor a depasit pentru prima data, in 2013, limita de 80 de ani (80,21 de ani), in timp ce compatrioatele lor femei detin locul intai la longevitate (86,61 de ani).

Aproximativ un sfert din populatia nipona este in varsta de 65 de ani sau mai mult, o proportie care ar trebuie sa atinga 40% pana in 2060.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *