Cea mai mare parte a programelor malware a fost livrată prin e-mail, în 2020

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Aproape nouă din zece (88%) dintre programele malware “livrate” de către atacatorii cibernetici, în 2020, au fost prin mesaje, în căsuţele de e-mail ale utilizatorilor, iar două treimi din acest total (66%) sunt reprezentate de troieni, relevă un raport de specialitate, publicat luni, informează AGERPRES.

Conform cercetării trimestriale “HP-Bromium Threat Insights”, în cursul anului trecut, aproape o treime (29%) dintre programele malware descoperite nu erau cunoscute anterior.

În acelaşi timp, motoarele antivirus au avut nevoie de aproape nouă zile, în medie, pentru a detecta ameninţările, oferindu-le astfel atacatorilor un avans pentru a-şi continua campaniile de hacking.

Troienii au reprezentat 66% din eşantioanele de malware analizate, susţinuţi în special prin campanii de spam care împrăştie malware-ul Dridex. De altfel, o analiză recentă pe blogul HP evidenţia o prevalenţă crescută cu 239% pentru Dridex.

Potrivit sursei citate, 88% din cantitatea de malware detectat a provenit din mesaje primite pe e-mail, restul de 12% fiind accesat prin descărcări de pe Internet, iar cel mai frecvent tip de fişiere ataşate periculoase au fost documentele (31%), fişierele de tip arhivă (28%), documentele Excel (19%) şi fişierele EXE (17%).

Experţii în securitatea cibernetică subliniază revenirea ameninţărilor RigEK şi ZLoader, precum şi apariţia de noi variante malware – APOMacroSploit şi FickerStealer.

Raportul HP acoperă ultimul trimestru al anului 2020 şi a analizat tendinţele în materie de programe malware, identificate şi anihilate de soluţia HP Sure Click. Documentul reprezintă un instrument util pentru echipele de securitate IT din cadrul companiilor şi instituţiilor, pentru a înţelege mai bine ameninţările cu care se confruntă.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *