Cea mai mare perla naturala de apa dulce din lume, scoasa la licitatie in Olanda

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cea mai mare perla naturala de apa dulce din lume cunoscuta pana in prezent, care a apartinut intr-o perioada imparatesei Ecaterina a II-a a Rusiei, va fi pusa in vanzare in cadrul unei licitatii ce va avea loc la sfarsitul acestei luni in Olanda, au anuntat joi reprezentantii casei Venduehuis, citati de AFP, informeaza AGERPRES.

Cunoscuta sub numele de „Sleeping Lion Pearl” („Perla Leului Adormit”) din cauza formei sale, aceasta concretiune perlata cu o lungime de aproape sapte centimetri si o greutate de aproximativ 120 de grame s-a format cel mai probabil in prima jumatate a secolului al XVIII-lea in apele chinezesti, poate chiar in Raul Perlelor, a carui gura de varsare se afla pe tarmul Marii Chinei de Sud.

Potrivit casei de licitatii Venduehuis, aceasta este una dintre cele mai mari trei perle naturale de apa dulce din lume cunoscute si repertorizate de experti.

Pretul ei a fost evaluat intre 340.000 si 540.000 de euro (400.000 – 637.000 de dolari).

In jurul anului 1765, perla a fost transportata pana in Batavia (in prezent Jakarta, capitala Indoneziei) de un comerciant olandez.

Treizeci de ani mai tarziu, perla a fost vanduta la o licitatie organizata la Amsterdam si a fost achizitionata de Ecaterina cea Mare a Rusiei, au relatat reprezentantii casei Venduehuis intr-un comunicat.

Imparateasa rusa a pastrat aceasta perla in palatul Ermitaj din Sankt Petersburg pana in 1796. In perioada tulbure care a urmat mortii imparatesei Ecaterina a II-a, perla a disparut si a fost apoi regasita in Polonia.

A fost cumparata in 1865 de un bijutier olandez si a ramas in colectia familiei acestuia timp de mai multe generatii. A fost achizitionata in 1979 de Societatea producatorilor de perle din Amsterdam in scopul realizarii unor cercetari istorice.

„Sleeping Lion Pearl” va fi scoasa la licitatie pe 31 mai in orasul Haga.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2