Cea mai mare perla naturala de apa dulce din lume, vanduta la licitatie cu 320.000 de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cea mai mare perla naturala de apa dulce cunoscuta, care a apartinut odinioara imparatesei Ecaterina a II-a a Rusiei, a fost vanduta la licitatie in Olanda cu 320.000 de euro, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Perla a fost vanduta pentru 320.000 de euro”, a anuntat casa de licitatii Venduehuis pe site-ul sau de internet la finalul sedintei.

Cunoscuta sub numele “Sleeping Lion Pearl” (Perla leului adormit – n.r.) din cauza formei sale, perla de aproape sapte centimetri lungime si cu o greutate de circa 120 de grame s-a format probabil in prima jumatate a secolului al XVIII-lea in apele chineze, poate chiar in Fluviul Perlelor sau Sitzian, care se varsa in Marea Chinei de Sud.

Potrivit casei de licitatii, este una dintre cele mai mari trei perle naturale cunoscute, de apa dulce sau de apa sarata.

Perla a fost cumparata de un comerciant japonez. Ea era evaluata la o valoare intre 340.000 si 540.000 de euro.

Spre 1765, perla a fosta transportata pana in Batavia (astazi Jakarta) de un negustor olandez.

Treisprezece ani mai tarziu, ea a fost vanduta la licitatie la Amsterdam si achizitionata de Ecaterina cea Mare a Rusiei, a explicat casa Venduehuis intr-un comunicat.

Imparateasa a pastrat perla in Palatul Ermitaj din Sankt Petersburg pana in 1796. In perioada tulburata care a urmat dupa moartea Ecaterinei a II-ea, ea a disparut, apoi a fost descoperita in Polonia.

Perla a fost achizitionata in 1865 de un artizan olandez si a ramas in familia sa timp de generatii. Ea a fost achizitionata in 1979 de “Societatea pentru perle din Amsterdam” in scopul cercetarii istorice.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2