Cea mai mare scadere a lucrarilor de constructii din UE in octombrie

Lucrarile de constructii in Romania au inregistrat, in luna octombrie 2018 comparativ cu luna octombrie 2017, un declin de 4,8%, acesta fiind cel mai mare declin, in ritm anual, al lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, arata datele publicate miercuri de Eurostat, informeaza AGERPRES.

Comparativ, in zona euro, lucrarile de constructii au crescut cu 1,8% comparativ cu luna octombrie a anului trecut, iar la nivelul Uniunii Europene lucrarile de constructii au inregistrat un avans de 3%. Statele membre cu cel mai puternic avans al lucrarilor de constructii, in ritm anual, au fost: Polonia, 19,4%, Ungaria, 18,5% si Slovenia, 18,3%. Statele membre care au inregistrat cele mai mari scaderi in ritm anual ale lucrarilor de constructii au fost: Romania (minus 4,8%), Suedia (minus 3,3%) si Franta (minus 2,9%).

In luna octombrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2018, lucrarile de constructii au scazut cu 1,2% in Uniunea Europeana si cu 1,6% in zona euro. In randul statelor membre, cele mai mari scaderi ale lucrarilor de constructii, de la o luna la alta, au fost inregistrate in: Franta (minus 5,9%), Romania si Italia (ambele cu o scadere de 1,6%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul National de Statistica, in octombrie 2018 fata de octombrie 2017, volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a scazut pe total cu 3,6%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 4,0%.

In octombrie 2018, comparativ cu septembrie 2018, volumul lucrarilor de constructii a urcat ca serie bruta cu 7%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut pe total cu 1,6%, scadere reflectata la lucrarile de reparatii capitale (-11,2%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu (-3,3%). Crestere a fost la lucrarile de constructii noi (+1,4%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1