Cea mai rece noapte de la inceputul anului in Maramures: -29 de grade la Targu Lapus

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vremea a fost rece fata de normalul termic al perioadei, geroasa in cursul noptii. Cerul a fost variabil. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 36 km/h, la Vf.Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse ieri intre -4 grade la Tg. Lapus si -1 grad Sighetu Marmatiei.

Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 64 cm, la Baraj Firiza.

“La primele ore ale diminetii  temperatura aerului era cuprinsa intre -22 grade la Targu Lapus, -15 grade Celsius in Baia Mare, 13 grade la Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag, -12 grade la Viseu de Sus si Borsa. A fost cea mai rece noapte de la inceputul anului in judetul nostru. Valoarea temperaturii resimtita de corpul uman la Targu Lapus a fost de -29 grade.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale se prezinta astfel: DN1C si E58, partial umed, sectorul DN18 Baia Mare-Sighetu Marmatiei, umed, DN 18 Petrova, uscat, dar pe Dealul Hera partea carosabila este umeda, DN18 si DN 17C la Viseu de Sus, umed, DN 18 la Borsa, umed. In Pasul Prislop stratul de zapada framantata depus pe partea carosabila masoara pana la 1 cm intre km 153 si km 180. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu noua utilaje si au imprastiat 19 tone sare. De asemenea, au fost utilizate 300 tone clorura de calciu pe DN1C si E58.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -20 grade la Targu Lapus, -15 grade in Baia Mare,  Cavnic, Seini, Somcuta Mare, -14 grade la Sighetu Marmatiei, -13 la Cavnic, Viseu de Sus si Borsa -12 in Pasul Gutai, Ocna Sugatag, Petrova, Dragomiresti”, a spus Dan Buca, purtatorul de cuvant al Prefecturii Maramures.

Serviciul Judetean de Ambulanta a transportat noaptea trecuta, de pe raza municipiului Baia Mare, trei persoana fara adapost, care au avut probleme de sanatate din cauza gerului la Unitatea de Primire de Urgenta a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”. Una dintre acesste persoane a fost transportata, ulterior, la Azilul de Noapte de pe strada Granicerilor.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Lapus, Suciu, Cavnic si Firiza. Poduri de gheata sunt pe raurile Mara si Barsau. Temperaturile negative au contribuit la formarea de poduri de gheata cu ochiuri pe raurile Iza, Mara, Cosau, Cavnic si Nistru. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Stratul de zapada masoara: 78 cm la Cavnic, 75 cm la Firiza, 72 cm in Pasul Gutai, 48 cm la Coroieni, 39 cm la Grosii Tiblesului, 38 cm in Baia Borsa, 35 cm la Viseu de Sus si Poiana Borsa, 27 cm la Targu Lapus, 24 cm la Vf. Iezer, 21 cm in Baia Mare, 17 cm la Sighetu Marmatiei, 16 cm la Ocna Sugatag.

Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *