Cea mai varstnica persoana din lume, japoneza Kane Tanaka, a implinit 117 ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cea mai varstnica persoana din lume, japoneza Kane Tanaka, a implinit 117 ani si si-a sarbatorit duminica ziua de nastere intr-un centru pentru persoane varstnice din Fukuoka, in sudul Japoniei, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Tanaka a fost sarbatorita de membrii personalului si de prietenii ei de la camin, potrivit imaginilor transmise de televiziunea locala TVQ Kyushu Broadcasting.

Tanaka, a carei zi de nastere a fost pe 2 ianuarie, a gustat din tortul pregatit pentru petrecere. „Gustos. Mai vreau”, a spus ea cu zambetul pe buze.

Guinness World Records a recunoscut-o anul trecut pe Kane Tanaka ca fiind cea mai varstnica persoana din lume si cea mai varstnica femeie din lume. Omologarea oficiala a recordului de catre Guinness World Records a avut loc pe 9 martie, in orasul Fukuoka.

Tanaka s-a nascut prematur in 1903 si s-a casatorit cu Hideo Tanaka in 1922, potrivit Guinness World Records. Cuplul a avut patru copii si a adoptat un al cincilea.

Varsta record a lui Tanaka este simbolica pentru imbatranirea rapida a populatiei Japoniei care, alaturi de scaderea natalitatii, provoaca ingrijorari cu privire la deficitul de forta de munca si perspectivele cresterii economice, noteaza Reuters.

Numarul bebelusilor nascuti in Japonia a scazut cu aproximativ 5,9% anul trecut, ajungand la mai putin de 900.000, pentru prima data de cand guvernul japonez a inceput sa compileze date in 1899, potrivit Ministerului nipon al Bunastarii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole