Ceaiul verde este tot mai folosit in industria cosmetica din Germania

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

ceai_verdeCeaiul verde are o lunga istorie in Asia ca bautura cu beneficii medicinale si, printre alte proprietati, se spune ca este bun si pentru artere, insa acum industria de cosmetice din Germania a descoperit ca poate fi si un bun tratament pentru piele, noteaza agentia DPA citata de AGERPRES.

Ceaiul verde a devenit atat de popular ca ingredient activ in creme incat Christiane Bayerl din cadrul Asociatiei Profesionale a Dermatologilor din Germania (Berufsverband der Deutschen Dermatologen, BVDD) spune ca este “aditivul la moda” al momentului.

Acest aditiv a devenit atat de popular in Europa deoarece, datorita nivelului ridicat de vitamine, minerale si oligoelemente, se spune ca are proprietati vindecatoare benefice pentru piele, explica, la randul sau, Birgit Huber de la asociatia producatorilor de cosmetice din Germania (Der Industrieverband Körperpflege und Waschmittel, IKW) citata de DPA.

Acest aditiv este folosit chiar si in unele sampoane pentru a calma pielea iritata a scalpului si curata parul gras. Ceaiul verde este, de asemenea, un antioxidant care protejeaza pielea si o ajuta sa se regenereze.

“Ceaiul verde a fost bine studiat de oamenii de stiinta si este cunoscut faptul ca poate neutraliza radicalii ionici”, a amintit Bayerl, iar acest fapt explica de ce este apreciat in cremele pentru fata.

Bayerl a recomandat utilizarea cremelor de ceai verde dupa expunerea la razele solare pentru a pastra un aspect tanar al pielii, mai noteaza DPA.

Clorofila din ceai improspateaza pielea, potrivit Alexandrei Kessler-Kiehn care preda la Scoala Norkauer de Cosmetica din Munchen. Cofeina din ceaiul verde netezeste pielea, dar nu este eliberata imediat, ci incet, pe parcursul mai multor ore, sustine aceasta.

“Spre deosebire de ceaiul negru, ceaiul verde isi mentine toate ingredientele naturale deoarece nu fermenteaza”, mentioneaza Birgit Huber.

“Unul dintre ingredientele active ale ceaiului verde este galatul de epigalocatechina (EGCG), o substanta chimica din grupa polifenolilor, care este folosita in medicina”, spune Bayerl. Ea afirma ca nu exista aspecte negative cunoscute cu privire la galatul de epigalocatechina care a fost testat cu bine ca un ingredient anti-imbatranire.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. arta ceaiului

    Ceai verde consum si eu zilnic. Este foarte placut la gust si este si sanatos. Ce as mai vrea sa invat este arta ceaiului Matcha, stiu ca este ceva mai deosebit, dar de gustat nem gustat niciodata.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *