CEDO autorizeaza expulzarea din Franta a unui algerian condamnat pentru terorism

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a autorizat luni Franta sa expulzeze catre Algeria un barbat condamnat intr-un caz de terorism, estimand ca nimic nu indica faptul ca el ar fi expus unui risc real de tortura in tara sa, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

”Este prima data cand Curtea” emite un mandat ce autorizeaza ”expulzarea unei persoane condamnate pentru terorism catre Algeria”, conform unei surse interne din CEDO.

Potrivit acestei surse, situatia din Algeria s-a schimbat incepand din 2015, tara si-a modificat practicile, ceea ce face posibile expulzarile.

In decizia sa, CEDO mentioneaza ca nu exista motive serioase si justificate pentru a se crede ca algerianul A.M., in varsta de 34 de ani, condamnat in Franta in anul 2015 la sase ani de inchisoare pentru ”participare la o asociatie de raufacatori in vederea pregatirii unui act terorist”, va fi supus unor tratamente inumane in Algeria.

In aprilie 2018, CEDO a autorizat deja expulzarea catre Algeria a unui imam controversat din Marsilia, dar care nu a fost condamnat pentru terorism, ceea ce face din decizia de luni o premiera.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1