CEHU SILVANIEI – Un maramureșean se plimba cu duba prin Sălaj deși era băut bine

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un șofer din Maramureş a fost oprit, pentru control, de poliţiştii din Cehu Silvaniei, alcooltestul indicând o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Incidentul s-a petrcut în 24 august, dată la care poliţiştii din cadrul Poliţiei Cehu Silvaniei l-au depistat pe maramureșeanul de 43 ani în timp ce conducea o autoutilitară prin localitatea Ulciug.

Potrivit IPJ Sălaj, la testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Maramureșeanul a fost condus la Centrul de Permanență Cehu Silvaniei, pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cele din urmă, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de Codul Penal.

„Reamintim conducătorilor auto că legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, le recomandăm tuturor participanţilor la trafic să respecte normele de circulaţie rutieră, indiferent de calitatea avută–conducător auto, pieton, biciclist etc. Comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!”, reamintește IPJ Sălaj.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2