Cei mai bogati oameni ai lumii au pierdut 41 de miliarde de dolari din cauza victoriei lui Trump

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani euroMiliardarul Carlos Slim, cel mai bogat om din Mexic si al cincilea din lume, a pierdut 5,1 miliarde de dolari in urma surprinzatoarei victorii a lui Donald Trump in alegerile prezidentiale din SUA, victorie care a dus la deprecierea cu 12% a peso-ului mexican si a sters 9,2% din averea lui Carlos Slim, transmite Bloomberg, informeaza AGERPRES.

Potrivit analistilor de la Bloomberg, in total, cei mai bogati oameni ai lumii au pierdut 41 de miliarde de dolari din cauza victoriei lui Trump, dupa ce pietele bursiere din intreaga lume au inregistrat scaderi in urma anuntului ca magnatul imobiliar din New York va deveni cel de al 45-lea presedinte al SUA.

In total cei 10 miliardari mexicani inclusi in Bloomberg Billionaires Index au pierdut in total 6,5 miliarde de dolari. Dupa Carlos Slim, care a pierdut 5,1 miliarde de dolari, urmeaza Eva Gonda Rivera, a patra cea mai bogata persoana din Mexic, care a pierdut 487 milioane de dolari si Lorenzo Servitje Sendra, a cincea cea mai bogata persoana din Mexic, a carui avere s-a diminuat cu 397 milioane de dolari.

Cu toate acestea, miliardarii americani, care reprezinta o treime din Bloomberg Billionaires Index, au avut cele mai mari pierderi in dolari, aproximativ 9,3 miliarde de dolari. Averea combinata a miliardarilor din indexul Bloomberg a scazut cu 0,9% pana la 4.400 de miliarde de dolari la debutul tranzactiilor pe bursa de la New York.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole